След фантастичната обратна връзка за първия соло албум на вокалиста на Fates Warning Ray Alder „What The Water Wants“ през 2019 г., InsideOutMusic имат удоволствието да обявят предстоящото световно издание на следващия албум „II“ на 9 юни 2023 г.

Още веднъж, точно както за дебюта “What The Water Wants“, новият албум е написан с китаристите Mike Abdow (тур-китарист на Fates Warning) и Tony Hernando (Lords Of Black), включва барабаниста Craig Anderson (Ignite, Crescent Shield) и е смесен от Simone Mularoni (Rhapsody, Michael Romeo, DGM). Вторият албум на Ray Alder е озаглавен просто “II”, но в музикално отношение това е много по-разкриващо произведение от предшественика му.

Можете да поръчате предварително албума в различните му формати тук: https://rayalder.lnk.to/two

“II” е наличен като ограничено първо издание на Digipak CD с бонус песен (акустична версия на началната песен “This Hollow Shell”), като дигитален албум и като LP на 180gr. винил, както на неограничен черен винил, така и на прозрачен червен винил в ограничено издание от 300x копия, достъпно изключително чрез уеб магазина на IOM и от CM Distro.

Ето и новото видео, “Waiting For Some Sun“:

Ray Alder – “II”

1. This Hollow Shell
2. My Oblivion
3. Hands Of Time
4. Waiting For Some Sun
5. Silence The Enemy
6. Keep Wandering
7. Those Words I Bled
8. Passengers
9. Changes