Chester Bennington бе само на 41. Баща на 6 деца. През годините е имал сериозни проблеми с наркотиците и в интервюта множество пъти е казвал, че е мислел за самоубийство.

Последният концерт на Linkin Park беше на 7-ми юни в Бирмингам. Бандата трябваше да продължи турнето си на 27-ми юли в Мансфилд, САЩ.

Приятели и колеги изразиха скръбта си от трагичната загуба:

Mike Shinoda (Linkin Park): “Шокиран и съкрушен, но е истина. Официално изявление ще има, когато сме готови с такова”

Slash (Guns N’ Roses): “Лавина от емоции и чувства – тъга, гняв, смущение, загуба, скръб. Мога да продължа. Но загубата и скръбта царуват тук. Ще ми липсваш, Честър. Ще липсваш на всички. Почивай в мир”

Rihanna: “Буквално най-внушителния талант, който съм виждала на живо. Вокално чудовище!”

Sully Erna (Godsmack): “Шокиран и натъжен съм от тази трагедия – още един уникален артист да отнеме своя живот… Моля спрете с това! Вашите семейства, деца, приятели ви обичат! “

Smash Mouth: “Един от най-големите таланти в историята на музиката. Нашите мисли и молитви са за близките му”

Lars Ulrich (Metallica): “Благ, добър и скромен. Една рядка комбинация в рокендрола. Дълбоко съм натъжен…”

Imagine Dragons: “Без думи. С разбити сърца сме. RIP Chester Bennington”

Michael Einziger (Incubus): “Безмълвен съм. Моля се за семейството му” 

Brian ‘Head’ Welch (Korn): “Chester е стар приятел… Това ме вбесява, писна ми от самоубийства!… Да предадеш децата си, феновете и живота е страхлив изход”

Tom Morello (Rage Againt The Machine / Audioslave): “Почивай в мир, Честър. Толкова трагично. Бъдете благословени ти и семейството ти”

Garbage: “Разбрахме за загубата на Chester Bennington. Искрени съболезнования на семейството, групата и всички, които го обичаха”

Nikki Sixx (Mötley Crüe / Sixx:A.M.): “Плача. Честър точно ми каза колко щастлив се чувства… Той беше симпатичен и талантлив човек… Чувствам се толкова тъжен заради неговото семейство, колеги и фенове”

Chris Kael (5 Finger Death Punch): “По дяволите! Още един си отиде… Нямам думи за него”

Hayley (Paramore) Артистите са хора, призвани да донесат красота в този мрачен свят. Може би затова са по-чувствителни. Животът е безмилостен.

OneRepublic: “Мили Боже! Това разбива сърцата ни! Самоубийството е дявол, който броди сред нас”