„Не мисля, че има причина да не го правим на този етап“

Легендарният китарист Richie Sambora може скоро да се завърне в Bon Jovi. Той потвърждава в ново интервю, че в момента се водят дискусии за завръщането му.

Говорим за това“, каза Sambora в интервю за Absolute Radio. „Не мисля, че има причина да не [се върна в Bon Jovi] в този момент.“

Той продължи да изяснява, че той и фронтменът Jon Bon Jovi “нямат злоба” един към друг, обяснявайки: “Искам да кажа, ние направихме нещо… Няма много групи, които направиха това, което направихме ние.

Не знам кога Jon ще подготви гласа си и [кога ще се случи събирането на Bon Jovi с участието на Sambora], но трябва да излезем там и да го направим наистина за феновете. Чувствам това задължение. Имах такава привилегия и възможност – и това не са глупости, наистина е истина – животът ми е доста добър, винаги е бил, и мога да правя това, което обичам да правя, за да си изкарвам прехраната. И това е дяволски добър живот. И никога не съм спирал, наистина.”

Що се отнася до перспективата да запише нов материал със самия Bon Jovi, Sambora каза иронично: „О, ако не ми позволи, той е луд.

Размишлявайки за предишната си роля в групата, той продължи: „Всъщност, аз също написах тези неща на (Bon Jovi). Това е погрешно название, когато хората отиват само защото името му е в [групата], това е името. Просто не можехме да мислим за нищо друго наистина.

Хората си мислят, че просто измислям партиите на китарата и нещо подобно. Но писането на песни е концептуално. Трябва да имаш концепция. Това е история. И понякога може просто да дойде от гледане през прозореца и много пъти идва от собствения ви живот и през по-голямата част от Bon Jovi моят живот беше много [по-] пъстър от този на всички останали в групата!

Sambora свири с Bon Jovi точно 30 години – от създаването на групата през 1983 г. до 2013 г. – обяснявайки години след напускането си, че е напуснал, защото „семейството трябва да е на първо място“. Той обаче се събра отново за кратко с групата през 2018 г., като участва при въвеждането им в Залата на славата на рокендрола.

По-рано този месец беше разкрито, че Sambora е мистериозната знаменитост, пееща в костюм на картоф в The Masked Singer UK.