Ringo Starr обяви “EP3“, нова колекция от четири песни, включваща множество сътрудници, която ще бъде издадена на 16 септември.

Можете да видите списъка с песни по-долу и да поръчате предварително EP-то тук. Той ще бъде достъпен дигитално и на CD на 16 септември и на 10-инчов винил и ограничено издание на полупрозрачна кралско синя касета на 18 ноември.

Бившият барабанист на The Beatles записа “EP3” в своето студио Roccabella West, точно както направи своите EP-та от 2021 г. “Zoom In” и “Change the World“. Към него отново се присъединяват няколко дългогодишни сътрудници: китаристът на Toto Steve Lukather, бившата певица на 4 Non Blondes Linda Perry, ветеранът саксофонист Dave Koz, фламенко китаристът Jose Antonio Rodriguez и инженерът Bruce Sugar.

Аз съм в студиото си, пиша и записвам всяка възможност, която имам“, каза Starr в изявление. „Това е, което винаги съм правил и ще продължа да правя, а по-честото издаване на EP-та ми позволява да продължа да бъда креативен и да давам на всяка песен малко повече любов.“

All-Starr Band на Starr ще започне есенно турне в Северна Америка, което ще започне на 5 септември в Ленокс, Масачузетс, и ще завърши на 20 октомври в Мексико Сити. Настоящият състав включва Lukather, Colin Hay, Edgar Winter, Warren Ham, Gregg Bissonette и Hamish Stuart.

All-Starr Band зарадваха феновете това лято, като изпълниха за първи път „Octopus’s Garden“ на Бийтълс. Това беше едва петият път, когато Starr свири мелодията, след като го направи веднъж през 1998 г. и три пъти през 2005 г. с Roundheads.

Ringo Starr, “EP3

1. World Go Round
2. Everyone and Everything
3. Let’s Be Friends
4. Free Your Soul (feat. Dave Koz and Jose Antonio Rodriguez)