Поп-пънк бандата от Чикаго Rise Against представи ново видео към песен от последния албум, “Nowhere Generation

Верен на корените на групата, “Nowhere Generation” разгледа днешния социален и политически пейзаж през острия поглед на McIlrath и групата – към него се присъединяват басистът Joe Principe, барабанистът Zach Blair и китаристът Brandon Barnes.

Водената от Tim McIlrath банда беше е издавала нищо след “Wolves” от 2017 година. “Nowhere Generation” се появи на 4 юни 2021, а след него групата пусна и EP-то “Nowhere Sessions“.

Новото видео е режисирано от Ryan Valdez, ето какво разакзва той: „Намерението зад видеото беше да хвърли светлина върху нас като общество и да разшири усещането, че постепенно сме загубили човечността си. В нашето видео QR кодовете представляват малки прозорци към света извън нашите мехурчета, само да бъде отхвърлен и прехвърлен към следващото събитие. Усеща се толкова мрачно. Сърцераздирателните заглавия са за еднократна употреба и просто още един хаштаг, заровен в новините за клюките на знаменитостите и модните танци. Докато гледаме, а Тим пее „Говорим ли със себе си“, аз надявам се, че ни напомня да бъдем хора, да слушаме, да говорим и да бъдем по-добри.

Гледайте видеото “Talking to Ourselves” тук:

Rise Against: “Nowhere Generation

1. “The Numbers
2. “Sudden Urge”
3. “Nowhere Generation
4. “Talking to Ourselves
5. “Broken Dreams, Inc
6. “Forfeit”
7. “Monarch”
8. “Sounds Like”
9. “Sooner or Later”
10. “Middle of a Dream”
11. “Rules of Play”