Остава само един ден до издаването на новото EP на Rise Against, “Nowhere Sessions“, но това явно е идеалното време, за да пуснат кавъра им на „Fortunate Son“ на Creedence Clearwater Revival, което съвпада с Деня на ветераните.

Известни като политическа и социално настроена група – Rise Against взеha класиката на CCR, която разглежда класовите проблеми на военната служба. Тяхната огнена версия на песента на живо може да се види по-долу.

Всъщност ние свирехме „Fortunate Son“ в ранните ни дни в мазето. За мен песента представлява един от най-добрите примери за смесване на музика и политика толкова безпроблемно, че никой не я поставя под въпрос“, казва певецът/китарист Tim McIlrath.

Оригиналната версия на “Fortunate Son” е издадена от CCR през ноември 1969 г. по време на Виетнамската война. Певецът John Fogerty веднъж заяви за песента, че тя „говори повече за класовата несправедливост, отколкото за самата война“, добавяйки: „Това е старата поговорка за богатите мъже, които водят война, а бедните мъже трябва да се бият с тях“. Оригиналната песен достига No. 3 в класацията Billboard Hot 100.

Rise Against: “Nowhere Sessions” EP

  1. Talking To Ourselves
  2. Broken Dreams, Inc.
  3. Fortunate Son
  4. Nowhere Generation
  5. Hybrid Moments
  6. Savior