Поп-пънк бандата от Чикаго Rise Against се завръща с нов албум, наречен “Nowhere Generation” през юни. Новият сингъл „The Numbers“, който се появи днес, е мигновена класика.

Верен на корените на групата, албумът “Nowhere Generation” ще разгледа днешния социален и политически пейзаж през острия поглед на McIlrath и групата – към него се присъединяват басистът Joe Principe, барабанистът Zach Blair и китаристът Brandon Barnes.

Групата е работила заедно с Indecline, американски колектив, съставен от графити артисти, режисьори, фотографи, бунтовници и активисти, за да създаде подходящо провокативна визия, което да съответства на интензивността на парчето.

Колективът споделя за съвместната идея:

„“The Numbers” даде на нашия колектив още една възможност не само да работи с група, която търсим за вдъхновение от ранните им записи, но и шанс да създаде този вид силно визуално съдържание, което има за цел да вдъхнови и образова. Освен че просто демонстрира глобални протестни движения, този видеоклип трябва да служи като напомняне, че всички ние живеем в златна епоха на съпротива и трябва да използваме привилегиите си, за да се ангажираме от все сърце да дърпаме въжето в обратната посока. Или, казано по-откровено, не бъдете като поколението на родителите си”.

Водената от Tim McIlrath банда не е издавала нищо след “Wolves” от 2017 година. “Nowhere Generation” излиза на 4 юни. Предварителни поръчки – тук.

Rise Against: “Nowhere Generation

1. “The Numbers”
2. “Sudden Urge”
3. “Nowhere Generation
4. “Talking to Ourselves”
5. “Broken Dreams, Inc”
6. “Forfeit”
7. “Monarch”
8. “Sounds Like”
9. “Sooner or Later”
10. “Middle of a Dream”
11. “Rules of Play”