Бокс сетът от 5 плочи “Rod Stewart: 1975-1978” включва първите му четири албума с Warner Bros. с ново, ремастерирано звучене, както и бонус плоча с редки и неиздавани сесии. Налични от Rhino на 4 юни

Сър Rod Stewart e на път да се превърне в един от най-успешните звукозаписни артисти в историята през 1974, когато се мести в Америка и подписва с Warner Bros. Records (сега Warner Records). През 27-те си години с лейбъла, Stewart издава някои от най-успешните и възторжено приети записи в изключителната си кариера.

Сега Warner Records се връща към началото на това легендарно пътуване с нов бокс сет, който съдържа първите четири албума на Stewart с Warner на плоча, както и бонус LP с редки и неиздавани студийни версии на тези албуми: Atlantic Crossing (1975), A Night on the Town (1976), Footloose & Fancy Free (1977) и Blondes Have More Fun (1978).

“Невероятно е да погледна назад към тази епоха от кариерата ми“, казва Stewart. “Мисля, че за феновете ще бъде наслада да преживеят тези песни на плоча. За мен беше“.

След като не бяха произвеждани с десетилетия, студийните албуми изглеждат и звучат по-добре отвсякога, завръщайки се на плоча, завършени с реплика на оригиналните калъфи за плочи и нов, ремастериран звук. Албумите и бонус LP-то са поместени в иресцентна кутия, с образа на Stewart, отпечатан на фолио, с фамозната му руса прическа, блестяща в златно, и костюма му в леопардова щампа, блестящ в сребърно. Rod Stewart: 1975-1978 ще бъде наличен на 4 юни при търговците на дребно и дигитално. Колекцията също така у нас е възможна за предварителна поръчка чрез Орфей Мюзик тук.

Сред няколко брилянтни издания с The Jeff Beck Group и Faces и няколко изключителни соло албума, Stewart се мести в Лос Анджелис през 1974. Stewart 1975-1978 отразява избухването на креативността, която следва, започвайки през 1975 с дебюта му Atlantic Crossing в лейбъла. Албумът е продуциран от легендарния Tom Dowd, продуцент на следващите три албума на Stewart.

Тази поредица от четири албума през 70-те години е една от най-успешните за Stewart. След като Atlantic Crossing става златно сертифициран, A Night On the Town става двойно платинен, а Foot Loose & Fancy Free троойно платинен, същото става с продължението, Blondes Have More Fun, превърнало се в първия №1 албум на Stewart. Тази епоха представя много от най-известните парчета на изпълнителя: “Sailing“, “I Don’t Want to Talk About It“, “I Was Only Joking“, “The First Cut Is the Deepest“, “You’re in My Heart (The Final Acclaim)“, “Da Ya Think I’m Sexy?” и “Hot Legs“.

Бонус LP-то, озаглавено Encores 1975-1978, е колекция от 10 неиздавани песни, подбрани от звукозаписните сесии за всички четири албума. Първата страна поставя в прожекторите пет песни от наскоро издадените делукс издания на Atlantic Crossing и A Night on the Town. Песните включват алтернативна версия от Б страната на “Rosie” и кавър на “To Love Somebody” на Bee Gees, записан с влиятелната група на Stax Booker T. & The MG’s. Другата страна съдържа пет неиздавани песни от сесии от Foot Loose & Fancy Free and Blondes Have More Fun. Ключови такива са кавър на класиката на Motown, “You Really Got A Hold On Me“, и неиздаваните парчета “Silver Tongue” и “Don’t Hang Up“.

Rod Stewart 1975-1978:

Atlantic Crossing (1975)
Fast Side
1.    “Three Time Loser”
2.    “Alright for an Hour”
3.    “All in the Name of Rock’ N’ Roll”
4.    “Drift Away”
5.    “Stone Cold Sober”
Slow Side
1.    “I Don’t Want to Talk About It”
2.    “It’s Not the Spotlight”
3.    “This Old Heart of Mine”
4.    “Still Love You”
5.    “Sailing”

A Night on the Town (1976)
Slow Side
1.    “Tonight’s the Night (Gonna Be Alright)”
2.    “The First Cut Is the Deepest”
3.    “Fool For You”
4.    “The Killing of Georgie (Part I And II)”
Fast Side
1.    “The Balltrap”
2.    “Pretty Flamingo”
3.    “Big Bayou”
4.    “The Wild Side of Life”
5.    “Trade Winds”

Footloose & Fancy Free (1977)
Side One
1.    “Hot Legs”
2.    “You’re Insane”
3.    “You’re in My Heart (The Final Acclaim)”
4.    “Born Loose”
Side Two
1.    “You Keep Me Hangin’ On”
2.    “(If Loving You Is Wrong) I Don’t Want To Be Right”
3.    “You Got a Nerve”
4.    “I Was Only Joking”

Blondes Have More Fun (1978)
Side One
1.    “Da Ya Think I’m Sexy?”
2.    “Dirty Weekend”
3.    “Ain’t Love a Bitch”
4.    “The Best Days of My Life”
5.    “Is That the Thanks I Get?”
Side One Continued
1.    “Attractive Female Wanted”
2.    “Blondes (Have More Fun)”
3.    “Last Summer”
4.    “Standin’ in the Shadows of Love”
5.    “Scarred and Scared”

Encores 1975-1978
Side One
1.    “Holy Cow” – with Booker T. & The MG’s
2.    “To Love Somebody” – with Booker T. & The MG’s
3.    “Return to Sender” – with Booker T. & The MG’s
4.    “Rosie” – Early Version
5.    “Get Back” – Alternate Version
Side Two
1.    “You Really Got a Hold on Me” *
2.    “Honey, Let Me Be Your Man” *
3.    “Lost Love” *
4.    “Silver Tongue” *
5.    “Don’t Hang Up” *

* previously unreleased