Rod Stewart ще издаде 31 -ия си албум, “The Tears of Hercules“, на 12 ноември.

Наново запалената любов към писането на песни на сър Rod Stewart става по-силна с 31-ия студиен албум “The Tears of Hercules“. Това е четвъртия нов албум от оригинални песни на  Stewart след 2013, когато той се свърза повторно с музата си, за да запише “Time“, оглавил класациите албум, който влезе в Top 10 в Щатите и в десет държави по света, включително  #1 в Обединеното Кралство, където е двойно платинено сертифициран. Stewart написа девет от 12-те песни в албума, включително първия сингъл “One More Time”, който у нас е наличен във всички дигитални и стрийминг услуги чрез Орфей Мюзик / Rhino тук. Новото видео към песента също вече е достъпно.

На 12 ноември “The Tears of Hercules” ще е наличен на CD, плоча и в дигиталните и стрийминг услуги. Също така албумът е наличен и за предварителна поръчка тук.

The Tears of Hercules” близък до сърцето на Stewart проект, особено песента “Touchline”, която той посвещава на баща си, който е научил него и братята му да обичат футбола, традиция, която сър Rod е предал на синовете си. В бележката към опаковката на албума Stewart казва, че е горд с албума. “Никога не съм казвал това преди за която и да е предишна работа, но вярвам, че е най-добрия ми албум от много години“, пише той..

За да направи “The Tears of Hercules“, Stewart отново работи с Kevin Savigar, клавирист, автор на песни и композитор, който съвместно е продуцирал последните три студио албума на Stewart: “Time” (2013), “Another Country” (2015) и “Blood Red Roses” (2018). Дългогодишната им колаборация започва през 1978, когато Stewart кани Savigar да се присъедини в студиото и бандата, която пътува с него по турнета. В допълнение на “One More Time”, те съвместно пишат и забележителните песни “Hold On” и “All My Days”. Stewart съвместно пише “Born To Boogie (A Tribute To Mark Bolan)” с Emerson Swinford, китариста в бандата му. Stewart, Savigar и Swinford споделят авторския принос в “I Can’t Imagine”.

Stewart винаги е имал дарба за това да накара която и да е песен за звучи сякаш е писана само за него. Това със сигурност е вярно за заглавния трак на албума, силна балада, писана от  Marc Jordan. През годините  Stewart e записвал и други песни, писани от Jordan, като “Rhythm Of My Heart” (#5 U.S./#3 U.K.) от Vagabond Heart и “This” от златно сертифицирания албум A Spanner in the Works. Допълнителни кавъри са веселата интерпретация на Stewart на “Some Kind Of Wonderful” от Soul Brother Six и приповдигната му версия на “These Are My People” от Johnny Cash.

Гледайте новото видео “I Can’t Imagine” тук:

Rod Stewart: “The Tears of Hercules”

1. “One More Time
2. “Gabriella”
3. “All My Days”
4. “Some Kind of Wonderful”
5. “Born to Boogie (A Tribute to Marc Bolan)”
6. “Kookooaramabama”
7. “I Can’t Imagine”
8. “The Tears of Hercules”
9. “Hold On”
10. “Precious Memories”
11. “These Are My People”
12. “Touchline”

Два пъти влизал в Зала на славата на рокендрола, той казва, че няма търпение да изпълни някои от новите песни на живо следващата година по време на северноамериканското си турне. То ще започне на 1 юли 2022 във  Fort Worth, Texas, и включва 19 концерта. Посетете rodstewart.com за информация относно билети.

Но първо, Stewart ще се завърне в Лас Вегас, за да отпразнува 10-тата годишнина от утвърдения  “Rod Stewart: The Hits”. Той ще изнесе девет концерта в  The Colosseum в Caesars Palace между 6 и 23 октомври. Изпълненията ще съдържат оглавяващи класациите хитове от несравнимата кариера на Stewart, включително “You Wear It Well”, “Maggie May”, “Da Ya Think I’m Sexy”, “The First Cut is the Deepest”, “Tonight’s the Night” и “Forever Young”. Билети могат да бъдат закупени онлайн на ticketmaster.com/rodstewartvegas.

Rod Stewart е един от най-продаваните артисти в историята на записването на музика, с прогнозните 250 милиона продадени записи и сингли по света. Емблематичният му глас, стил и писане преминават през жанровете на популярната музика, от рок, фолк, соул, R&B и дори Great American Songbook, превръщайки се така в един от малкото звезди, които се радват на оглавяващи класациите албуми във всяко десетилетие от кариерата си. Той е спечелил безброй от най-големите награди в индустрията, сред тях две въвеждания в Залата на славата на рокендрола,  наградата на ASCAP Founders за авторство на песни, най-продаван автор на New York Times, Living Legend на Grammy™, а през 2016 той стана официално “Sir Rod Stewart” след като бе положен в рицарство в Бъкингамския дворец за приноса си в музиката и благотворителността. За повече информация посетете rodstewart.com.