Roddy Bottum, клавиристът на Faith No More си сътрудничи с приятеля си Joey Holman по нов проект, наречен Man On Man. Едноименният дебютен албум на групата ще бъде издаден на 7 май чрез Polyvinyl Records в САЩ и Big Scary Monsters в Европа.

Man On Man е вдъхновен от инди-рок дисторшън и напоен с гей поп увереност, като същевременно запазва острото и чисто чувство за хумор, което и двамата споделят. Музикалните видеоклипове на групата извеждат магическото им сътрудничество на друго ниво с кинематографични визуализации и, разбира се, подривната игривост на двама гейове флиртуващи със своята публика и помежду си. След излизането на дебютния им сингъл “Daddy“, видеоклипът им (показващ двойката, танцуваща в белите си слипове) бе премахнат от YouTube за нарушаване на “политиката им за секс и голота”. В този момент групата затвърди политическата си решимост като артисти, които не могат да бъдат мълчаливи или отстранени от историята поради възрастта или размера си. Bottum каза на Rolling Stone: “В гей общността има достатъчно представителство на млади, обезкосмени хубави мъже.” Любовта на Roddy и Joey един към друг и собствените си тела, истории и истини са това, което прави този проект толкова нежен и симпатичен.

Трудно е да не бъдете пленени от историята на Man On Man, тъй като те преминават през пандемичния локдаун в нает пикап. Преминавайки през множество хотели, спирки за почивка, планински върхове, пустинни миражи, пътища, плажове и болнични стаи, наслояването на пространството и времето ни позволява да хванем всеки момент поотделно и заедно като цяло. Когато попаднем в техния свят (който е създаден самостоятелно с помощ по миксирането от продуцента, носител на Grammy, Carlos de la Garza (M83, Paramore, Jimmy Eat World) и Mike Vernon Davis (Foxing, Great Grandpa), ставаме свидетели на дълбока интензивност на влюбването по време на траур и епичното сътрудничество на двама влюбени, които пресичат картата на пътуване по време на Covid.

Man On Man е повече от група, това е партньорство на двама открити гейове, които се ангажират да създадат език, който е едновременно музикален и визуален и който надхвърля това, което знаем за гей музиката.

Man On Man: “Man On Man

01. Stohner (6:01)
02. Daddy (5:08)
03. It’s So Fun (To Be Gay) (4:16)
04. Beach House (3:38)
05. 1983 (3:34)
06. Baby, You’re My Everything (3:27)
07. Two At A Time (3:32)
08. Lover (4:37)
09. Please Be Friends (3:46)
10. Kamikaze (3:03)
11. It Floated (3:49)