Днес бяха оповестени първите дати от турнето на Roger Waters “This Is Not A Drill” през 2023 г. в Европа, като предварителната продажба на билети ще започне тази сряда, 14 септември, а общата продажба на билети ще бъде в петък, 16 септември.

Това се случва на фона на текущото му турне в САЩ и Канада, което включва 27 концерта, като 15 от тях все още предстоят. Новата сценография показва групата да свири “в кръг”, като Roger обикаля сцената, за да се представи пред всички страни на арената. Има и нов екран, подреден във форма на кръст.

В музикално отношение турнето ще заложи на най-големите албуми на Pink Floyd: “The Dark Side of the Moon” (1973), “Wish You Were Here” (1975), “Animals” (1977), “The Wall” (1979) и “The Final Cut” (1983).

Подозираме, че списъкът по-долу ще нарасне бързо, така че, продължавайте да проверявате RockTheNight.eu за повече подробности.

Mar 17 – Lisbon, Portugal – Altice Arena
Mar 21 – Barcelona, Spain – Palau St Jordi
Mar 23 – Madrid, Spain – Wizink
Mar 24 – Madrid, Spain – Wizink
Mar 27 – Milan, Italy – Mediolanum Forum
Mar 28 – Milan, Italy – Mediolanum Forum
Mar 31 – Milan, Italy – Mediolanum Forum
Apr 01 – Milan, Italy – Mediolanum Forum
Apr 21 – Krakow, Poland – Tauron Arena
Apr 25 – Zurich, Switzerland – Hallenstadion
Apr 28 – Bologna, Italy – Unipol Arena
Apr 29 – Bologna, Italy – Unipol Arena
May 3 – Paris, France – AccorHotels Arena
May 4 – Paris, France – AccorHotels Arena
May 12 – Lille, France – Stade Pierre Mauroy
May 14 – Antwerp, Belgium – Sportpaleis
May 24 – Prague, Czech Republic – O2 Arena

През последната седмица Waters се забърка в нов скандал, като се обяви против военна помощ за Украйна. Съпругата на президента Елена Зеленская му отвърна: „Русия е тази, която нахлу при нас, унищожава нашите градове, убива мирните граждани. Украинците защитават земята си и бъдещето на децата си. Роджър Уотърс, по-добре се обърнете към президента на руската федерация за мир, а не към Украйна“.