Roger Waters обяви специално излъчване на живо на шоуто си „This Is Not A Drill“ от O2 Arena в Прага, Чехия на 25 май.

Световното събитие ще бъде разпространено от Trafalgar Releasing в над 1500 кина в повече от 50 държави в партньорство със Sony Music Entertainment. Билетите се продават в 15:00 ч. BST във вторник, 25 април чрез www.ThisIsNotADrillFilm.com.

Само за една вечер Waters, основател и творческа сила зад златните години на Pink Floyd, представя своето турне „This Is Not A Drill“, на живо от Прага, в кината по целия свят. Определяно като първото му прощално турне, глобалното кино събитие, режисирано от Sean Evans, ще даде на феновете шанса да видят и чуят аплодираното от критиката шоу в пълната си кинематографична слава. Зашеметяващо обвинение срещу корпоративната антиутопия, в която всички се борим да оцелеем, филмът ще включва 20 класически песни на Pink Floyd и Roger Waters, включително „Us & Them“, „Comfortably Numb“, „Wish You Were Here“ и “Is This The Life We Really Want?”. Waters ще дебютира и с новата си песен “The Bar“.

Към Waters на сцената ще се присъединят Jonathan Wilson, Dave Kilminster, Jon Carin, Gus Seyffert, Robert Walter, Joey Waronker, Shanay Johnson, Amanda Belair и Seamus Blake, за да представят едно незабравимо изпълнение с призив да обичаме, защитаваме и да съхраним нашата скъпоценна планета.

Ние сме развълнувани да дадем възможност на феновете по целия свят да изживеят такова емблематично концертно изпълнение на живо на големия екран“, каза Tom Mackay, президент, Sony Music Entertainment.

Билетите за събитието ще бъдат налични във вторник, 25 април, когато ще бъдат обявени пълните списъци на киносалоните и часовете. Посетете www.ThisIsNotADrillFilm.com, за да се регистрирате и да получавате актуализации и допълнителна информация.

Като основна движеща сила зад Pink Floyd и всепризнат солов изпълнител сам по себе си, Waters е създал набор от произведения, които едновременно отразяват и насочват колективното несъзнание. От ранните дни на Pink Floyd (когато групата е пионер в използването на мултимедия в своите изпълнения на живо и накара пресата да изковава термини като „ъндърграунд рок“ и „психеделична музика“, за да опише преживяването) до колосалната постановка за 8 милиона долара „The Wall“ в новообединен Берлин през 1990 г., Waters е изпитал пълната траектория на славата, от шеметната тръпка на музикалното изобретение и мъчителната изолация на мега-звездата до тихото удовлетворение от преследването на собствените му автентични естетически цели.

През март 1973 г., когато Waters по същество ръководи начинанието, се появи “The Dark Side Of The Moon“, който се изкачи до No. 1 в класациите и остана в класацията за албуми Billboard 200 за удивителните 741 седмици (почти 15 години!). (Когато „каталожното правило“ на Билборд беше въведено, „The Dark Side Of The Moon“, който вече не отговаряше на условията за списъка 200, влезе в класацията за най-добри албуми в поп каталога.)

Групата издава “Wish You Were Here” през 1975 г., “Animals” през 1977 г., а през ноември 1979 г. Waters предствя “The Wall“. “The Wall” прекара повече от две години в класациите, вдъхнови филм и генерира едно от най-сложните сценични представления в историята на рока. След “The Wall” дойде “The Final Cut“, който Уотърс посвети на баща си.