Несъмнено познавате Adrian Vandenberg от годините, прекарани с Whitesnake, Manic Eden или Vandenberg’s Moonkings.

Със сигурност познавате и Ronnie Romero от работата му с Lords Of Black, Ritchie Blackmore’s Rainbow, The Ferrymen, CoreLeoni и др.

Заедно с известния продуцент Bob Marlette (Alice Cooper, Black Sabbath), тe в момента поставят финалните щрихи на нов албум, който ще бъде издаден по-късно тази година.

Впечатляващи вокали на Romero могат да бъдат чути във всички песни в предстоящия албум Vandenberg, а той също ще бъде част от турнето на групата. Заедно с Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) на бас и Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) на барабаните, групата е записала девет нови песни. Поддържани от Koen Herfst (коронясан за най-добрия барабанист на Бенелюкс, шест пъти подред) и Randy van der Elsen на бас (Tank), групата планира скоро да тръгне на турне.

Относно решението си да възобнови групата Vandenberg, Adrian казва: “Да изляза пак с името на групата Vandenberg беше логично решение. Рок феновете веднага щяха да разберат с какво се сблъскват. Усетих, че не съм свършил със стила в който творих за моята група Vandenberg по онова време и исках да продължа от там, където я оставих, когато се присъединих към Whitesnake. Но за мен това би имало смисъл само ако щях да изляза с чисто нова версия на Vandenberg, задвижвана от тестостерон с ритник. Vandenberg 2020 на стероиди. Така че точно това направихме. Бам!

Чуйте преродените Vandenberg в новата, преработена версия на “Burning Heart“: