Един от големите хард рок певци на нашето време, Ronnie Romero издàде албум с кавъри, “Raised On Radio“. По-долу може да слушате целия албум

Албумът включва кавъри на класики, които са означавали нещо специално за Romero през годините и са помогнали за изковаването на музикалния стил на този талантлив певец. Песни на легендарни изпълнители като Survivor, Bad Company, Foreigner, Queen, Led Zeppelin и много други са представени тук с талантливата вокална обработка на Romero. Към Romero се присъединява звезден състав от музиканти, включително Srdjan Brankovic (The Big Deal, Alogia) на китара, Javi Garcia на бас, Andy C (ex-Lords of Black) на барабани и Alessandro Del Vecchio на клавишните, който също се занимаваше с продукцията, смесването и мастерирането.

Serafino Perugino, президент и ръководител на A&R за Frontiers, очевидно вече е имал работна връзка с Romero чрез Lords Of Black и The Ferrymen, но знаеше, че Romero може да пее Melodic Rock/AOR (ето защо го доведе да пее в албума “Afterlife” на Sunstorm от 2020 г.). Докато двамата обсъждаха, че Romero работи върху солов албум за лейбъла, Perugino представи идеята Romero да прави класически AOR в албум с кавъри. Romero, който е фен на тези стилове и е повлиян от тях в годините си на формиране, знае, че може лесно да избере убийствен списък от песни, които отговарят на неговите вкусове и така се ражда “Raised On Radio”.

През досегашната кариера на Romero той е правил убийствени изпълнения на няколко рок класики като част от шоутата си с легендарни изпълнители като Rainbow и Michael Schenker Group (MSG). Той също така прави кавъри на класически песни на Journey, Queen, Rainbow и други с испанските метълисти Lords Of Black. Но вместо да търсят кавъри на добре познати мега-хитове, Romero и компания в повечето случаи се насочват към по-малко известни, дълбоки парчета от тези легендарни групи. Защото в края на краищата, когато наистина обичате група, вие знаете онези скъпоценни камъни, заровени под повърхността на техните хитови албуми. Такива скъпоценни камъни от Queen, Kansas, Elf, Uriah Heep, Bad Company, Foreigner и други са взети тук със страст и ентусиазъм от Ronnie и неговата група от изключително талантливи музиканти.

Гласът и плодотворната музикална дейност на Romero го изведоха в челните редици на хард рок/метъл сцената, където може да бъде видян/чут с Lords of Black, The Ferrymen, Sunstorm, Rainbow и Michael Schenker Group. Амбициозен и устремен както винаги, този запис е специално удоволствие за феновете, докато Romero продължава работата по своя дебютен самостоятелен албум, върху който се работи в момента.

Слушайте албума тук:

Ronnie Romero “Raised On Radio”:

1. Sin’s A Good Man’s Brother (Grand Funk Railroad)
2. Backstreet Love Affair (Survivor)
3. No Smoke Without a Fire (Bad Company)
4. I Was Born To Love You (Queen)
5. Play The Game Tonight (Kansas)
6. Carolina County Ball (Elf)
7. Girl On The Moon (Foreigner)
8. Gypsy (Uriah Heep)
9. Voices (Russ Ballard)
10. All Along The Watchtower (Bob Dylan)
11. Since I’ve Been Loving You (Led Zeppelin)

Line-up:
Ronnie Romero – vocals
Srdjan Brankovic – guitars
Javi Garcia – bass
Andy C – drums
Alessandro Del Vecchio – keyboards

Additional Musicians:
Danny Gómez – lead guitar on “I Was Born To Love You”
Javier Reyes – lead guitar on “All Along The Watchtower”
Corina Minda – backing vocals on “All Along The Watchtower”