Vandenberg назначиха Mats Levén за свой нов вокалист. Шведският певец е известен с работата си с Yngwie Malmsteen, Candlemass и турнета с Trans-Siberian Orchestra, сред много други групи.

За да отпразнуват това ново обединение, те обявиха единственото си шоу за 2021 г. с новия състав – част от фестивала Planet Rockstock в Trecco Bay, Уелс, в петък, 12 ноември.

Mats Levén

Китаристът Adrian Vandenberg коментира: “Да се ​​каже, че съм развълнуван от работата с Mats Levén, би било подценяване. Голяма привилегия е да работя с вокалист от калибър от световна класа на Mats. Единствен по рода си глас, страхотно присъствие на сцената, много опитен и страхотен човек. Mats и аз вече работим върху новите песни за следващия албум на Vandenberg. Ние се стремим да се вдъхновяваме взаимно да продължим да вдигаме летвата и предлагаме страхотни, много вълнуващи неща.”

Mats продължава: “Развълнуван съм да се присъединя към Vandenberg и да участвам в записите на новия албум. Аз съм им фен от 80-те години на миналия век и за мен е чест скоро да споделя сцената с моите холандски амигоси.”

Съставът на Vandenberg за 2021 г. е допълнен от басиста Randy Van Der Elsen (Tank) и барабаниста Koen Herfst (Epica / Doro).

Вярвам, че атмосферата, която имаме в тази група, е прекрасна“, продължава Vandenberg. “Ние изобщо не сме група, която разчита на носталгията, опитвайки се да пресъздадем случилото се през всичките тези години. Това е чисто нова динамична група с име, което има наследство и не бих могъл да бъда по-щастлив от начина, по който се получи.

Водена от китариста Adrian Vandenberg, холандската четворка издава три албума в началото до средата на 80-те години – едноименния дебют от 1982 г. (дал хитовия сингъл „Burning Heart“), „Heading For A Storm“ ( 1983) и ” Alibi” (1985). Те постигнаха търговски успех и спечелиха много признания. Групата обикаля САЩ, Япония и Европа, като свири с Ozzy Osbourne, Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker и др.

Миналата година Vandenberg издадоха нов студиен албум, наречен “2020“. В албума участваше вокалът Ronnie Romero, роден в Чили певец, който си създаде страхотна репутация през последните години заради работата с Ritchie Blackmore’s Rainbow. В албума имаше и други известни гости – басистът Rudy Sarzo (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Quiet Riot, Dio) и барабанистът Brian Tichy (Whitesnake, Ozzy Osbourne, Foreigner, Billy Idol). Докато девет от песните са прясно написани от самия Vandenberg, имаше и ново изпълнение на „Burning Heart“, може би най-известният хит на групата.

Vandenberg има впечатляваща кариера. Той е член на Whitesnake в продължение на 13 години на върха на тяхната слава, допринасяйки със солото на техния номер хит “Here I Go Again“. Той прекарва много години в китарни дуели със Steve Vai и се завръща за много събития. Той беше част от супергрупата Manic Eden, а наскоро издаде редица албуми с Vandenberg’s Moonkings.

Vandenberg каза по-рано каза за включването на Van Der Elsen и Herfst във Vandenberg: „Koen е избран за най-добрия хард рок барабанист на Холандия през последните няколко години. Той носи такъв огън в себе си, който би накарал всички величия като John Bonham и Ian Paice да се усмихнат . Randy ми беше силно препоръчан и има много опит. Подобно на Koen, той е блестящ музикант.