Saint Asonia, хард рок супергрупата, включваща бившия фронтмен на Three Days Grace Adam Gontier и китариста/съосновател на Staind Mike Mushok, ще издаде ново EP, “Introvert”, на 1 юли чрез Spinefarm.

Преди месец групата представи първи сингъл от EP-то, “Above It All”. Може да слушате и новото парче “Better Late Than Never” по-долу

“Above It All” е за издигането над целия хаос, негативизъм и да живеете живота, който искате, а не живота, който другите очакват от вас“, казва Gontier. „Песента е написана по време на първия локдаун в Канада след като пандемията от Covid настъпи. Никой от нас никога не е преживявал подобно нещо през живота си и никой всъщност не знаеше как ние като общество трябва да действаме и да се справим с глобална пандемия. Това даде на хората страхотна възможност да търсят в себе си как най-добре да се справят с тези обстоятелства и да изберат как искат да живеят живота си, излизайки от това.”

EP включва също така добре приетия кавър на групата на The Weeknd “Blinding Lights“, който бе издаден миналата година.

Квартетът, завършен от Cale Gontier (бас) и Cody Watkins (барабани), е усъвършенствал сливането на груув, китарни партии, задълбочено композиране и извисяващи припеви.

Saint Asonia се зароди преди осем години, когато Gontier и Mushok решиха да превърнат съвместната си амбиция да правят музика, която е „сурова, истинска и направо от нашите сърца“ в нова група. Резултатът беше техният едноименен дебют, издаден през 2015 г., който влезе в топ 10 в Канада и влезе в класацията на Billboard US Rock Albums на #2. Албумът донесе Топ 10 на радио хитовете “Better Place” и “Let Me Live My Life“, както и от концептуалното видео към песента “Fairy Tale“.

Като се има предвид родословието и профила на участващите музиканти — те са колективно отговорни за 28 Топ 10 американски рок радиохита, включително 17 №1 — незабавно се появи търсенето на Saint Asonia да тръгнат на път. След като стъпиха на главната сцена на Rock On The Range през 2015 г., групата тръгва на турнета в САЩ с Breaking Benjamin и Disturbed.

В Европа те гостуваха с Mötley Crüe, посещавайки Обединеното кралство, Германия, Швейцария, Италия, Швеция и Финландия, както и свириха на няколко концерта в Русия и Източна Европа. В резултат на това Gontier се върна в региона за поредица солови акустични шоута.

Чуйте новото “Better Late Than Never” тук:

“Introvert” EP:

01. Above It All
02. Better Late Than Never
03. Chew Me Up
04. So What
05. Left Behind
06. Bite the Bullet
07. Blinding Lights