Руската пост-пънк / ню уейв група Motorama идва за първи път в България. Концертът ще е в столичния клуб *Mixtape 5* на 13-и декември по покана на ‘Грешния организатор’. Българската дата беше добавена ексклузивно за Балканите, след като първоначално бяха обявени само дати за южната ни съседка.

Билетите ще са в продажба в мрежата на ticketlogic.bg  или bilet.bg. Цената им е 20лв, а половината билети са изкупени. В деня на концерта и на място ще са по 25лв.

Събитието в Фейсбук е тук – https://www.facebook.com/events/1046180022162373/

Motorama са руска пост-пънк група от Ростов на Дон, Русия. Създадени са през 2005 като името на групата идва от едноименния сюреалистичен филм – Motorama (1991). Имат зад гърба си четири студийни албума и две EP-та.

Текстовете на групата са изцяло на английски език, като вокалите на Владислав Паршин често биват сравнявани с гласа на Ian Curtis, фронтмен на британския култ Joy Division. Дори и първите два миниалбума са в стил близък до класическия пост-пънк на Joy Division. Това естествено се отразява на руската група като нож с две остриета – освен, че придобиват голяма популярност в Русия и извън нея, групата бива и доста критикувана, че копира британските легенди. Всичко се променя с издаването на LP-то Alps, което променя звученето на групата към new wave & indie popмузиката им е повече меланхолична, отколкото депресивна.

От българска страна рамо ще ударят една от най – обещаващите групи в ъндърграунда – Jin Monic, които ще стартират вторничната декемврийска музикална вечер. Групата съвсем скоро представи ново видео към сингъла си Hateful’.

Motorama – 13 декември 2016 – Mixtape 5