На 25 февруари 2022 г. Scorpions издадоха 19-ия си студиен албум „Rock Believer“, той ще бъде последван от световно турне.

Групата днес представи пусна още един нов сингъл, наречен „Hammersmith“. Песента първоначално беше бонус трак към английското издание на албума „Rock Believer“ – гледайте текстовото видео го по-долу.

„Преди да започнем работа по “Rock Believer” си зададохме някои много важни въпроси. Има ли група, чиято музикална кариера трае над 50 години и все още има желанието, твърдостта и решителността да запише цяла дузина нови заглавия? Не са ли достатъчни 18 студийни албума, отличени с множество награди по целия свят? Имаме ли достатъчно сила, за да продължим? Отговорите ще намерите в “Gas In The Tank“”, споделя фронтменът на групата Клаус Майне.

“Rock Believer” се състои от 16 песни, всяка от които лирична кратка история, представена в пищна музикална обвивка, включваща характерното рок звучене на легендите. Инструменталното им майсторство е като преливащ сандък със съкровища, който създава мост между вчера и утре. Коментарът на Клаус Майне за парчето “Roots In My Boots“ всъщност се отнася за целия албум:

„Новите заглавия символизират завръщане към корените и ДНК-то ни – страхотни китарни рифове и силни мелодии. Опитахме се да пренесем това усещане на живо в студиото, като най-накрая и петимата се събрахме да свирим заедно.”

Mаксимата на великия професор и философ Станфорд Пол Уотцлавик – „Доброто, намерено в лошото“ е в основата на този необикновен албум. В последните две години COVID-19 пандемията постави в окови обществения живот, пътуванията и работата на всеки един от нас. Решени още през 2018 г., че е време за нова музика, Scorpions приемат обстоятелствата като благословия и знак, че това е точният момент да се завърнат в студиото. Рудолф, Клаус, Матиас, Павел Мончивода и Мики Дий се събират в легендарното Peppermint Park Studio в Хановер и точно като в доброто старо време прекарват дните си заедно, пишейки нови песни. Така се ражда “Rock Believer” – един от най-емоционалните и най-истински албуми на бандата, засягащ социално-политическите теми, които вълнуват света днес.

Тази година ще е много динамична за групата. Scorpions тръгват на турне в над 20 европейски града, но преди това в продължение на два месеца ще свирят в Planet Hollywood Resorts & Casino, Лас Вегас, като част от тяхната резиденция.

“Rock Believer” излиза на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/Universal Music Group с медийната подкрепа на Радио 1Радио 1 Рок и RockTheNight! Tърсете в MusicMall.bg!

Ето и новото видео:

ScorpionsRock Believer“:

 1. Gas in the Tank
 2. Roots in My Boots
 3. Knock ’em Dead
 4. Rock Believer
 5. Shining of Your Soul
 6. Seventh Sun
 7. Hot and Cold
 8. When I Lay My Bones to Rest
 9. Peacemaker
 10. Call of the Wild
 11. When You Know (Where You Come From)

Limited deluxe edition

 1. Shoot for Your Heart
 2. When Tomorrow Comes
 3. Unleash the Beast
 4. Crossing Borders
 5. When You Know (Where You Come From)
 6. The Language Of My Heart

Последвайте Scorpions: Facebook InstagramSpotify | Website

Последвайте Animato Music: Website | Facebook | Instagram | Tiktok