Сензационният Devin Townsend Project ще се представи за първи път на живо у нас – на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив.

Епичното шоу ще се състои от две части – в първата ще бъде представен легендарният албум ‘Ocean Machine’ по повод 20-тата годишнина от неговото излизане, а във втората Devin Townsend и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта.

Билетите за концерта влизат в продажба следващия понеделник – 31 октомври.

Шоуто е част от седмото издание на организирания от радио Тангра Мега Рок световен музикален форум Sounds Of The Ages.

На следвашия ден – 23 септември, ще имаме невероятния шанс да гледаме в Античния театър и легендарния Manfred Mann’s Earth Band (промо билети).

Devin Townsend Project PosterDevin Townsend избухна още през 1993, когато една 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Steve Vai – ‘Sex & Religion’.

Там лудият канадец се сработи впечатляващо с гениалния китарист и барабаниста Terry Bozzio (Frank Zappa) и басиста T. M. Stevens.

След това, за да избяга от сянката на Vai, той продължи с проекта Strapping Young Lad, а след това като Devin Townsend и с актуалния Devin Townsend Project.

Известно време работи и с басиста Jason Newsted (Metallica) и винаги привлича около себе си супер музиканти.

Често наричат Devin Townsend ‘Frank Zappa на 21 век, но самият той скромно отлонява сравнението и стеснително приема множеството награди – няколко ‘Джуно’ в Канада, както и различни престижни отличия в Европа – на Metal Hammer, Prog mag и други.

Devin Townsend Project се очаква с нетърнпение и от години от феновете у нас. Тази мечта ще се сбъдне на 22 септември 2017 в Античния театър.

Пловдив – европейска столица на културата 2019!