Фронтменът на System of a Down Serj Tankian ще издаде новото си EP “Perplex Cities” на 21 октомври – по-долу може да видите текстово видео към първия сингъл от него – “Pop Imperialism“.

В новата песен Tankian навлиза в силно електронни територии, отклонявайки се от последно издадените от него модерни класически композиции. “Pop Imperialism” може да бъде чута чрез приложението за добавена реалност Arloopa, което позиционира дигитален Serj в пространството, което потребителят наблюдава през камерата на телефона си. След това той изпълнява песента от екрана на мобилното устройство, сякаш се намира точно пред зрителя.

По отношение на музикалното направление на EP-то Tankian коментира: “Колекцията от песни в Perplex Cities се отличава с напълно различно звучене в сравнение с това, което съм правил преди. По-електронно, фино и по-дълбоко що се отнася до слоевете му на музикално представяне. Perplex Cities има уникална аура и не наподобява нищо от предишния ми издаден материал.”

Преди излизането на EP-то във всички дигитални платформи за стрийминг следващия месец, всяка от петте песни ще бъде представена премиерно в приложението Arloopa. Tankian пусна и кратко забавно видео, демонстрирайки как се използва Arloopa.

“Винаги се опитвам да създавам нови и интересни начини за свързване с хората чрез музиката ми”, каза Tankian. “За предишното EP Elasticity направихме няколко страхотни видеоклипа и за Perplex Cities исках да опитам нещо различно. Харесва ми идеята да се появя в помещението, в което някой слуша музиката ми. Интимно, забавно и различно е.”

Serj Tankian: “Perplex Cities” EP

01. Pop Imperialism
02. The Race
03. I Spoke Up
04. Rumi Loves His Cars
05. Forgive Me Father