Вокалистът на System Of A Down Serj Tankian пусна онлайн нова фолк песен с името “Amber”. Тази песен е с политическо послание по отношение на родната за Tankian Армения и към него се присъединява Sevak Armroyan като гост вокалист.

За песента, Tankian разказва: „Amber“ беше написана през 2017 г., след като посетих Армения заедно с моите приятели Atom и Arsinee Egoyan и Eric Nazarian като членове на коалицията „Правосъдие за Армения“, за да служат като наблюдатели на парламентарните избори. Бях толкова обезпокоен от лъскавата кражба на изборите, преди изобщо да стигна до урната, че написах тази песен като отговор. Текстовете обаче изглеждат по-трогателни днес, когато арменците са разделени политически и социално след опустошителната атака срещу Нагорни Карабах и Армения от Азербайджан и Турция през 2020 г. и непрекъснатите последици от преговорите с тези два диктаторски режима. Посланието на „Amber“ е това за единство и хармония. Това са единствените наистина мощни оръжия на арменската нация.

Той продължи: „Гласът на Севак има уникална сила, идваща от родните земи на нашите хора. Обичах да слушам песните му като „Яркхуща“, така че когато се запознахме, бях развълнуван да работя върху нещо с него.“

Sevak добавя: „Естествено, слушам музиката на Serj Tankian от детството и винаги с чувство на гордост. След като се запознах с него, разбрах, че освен че е емблематичен музикант, той е и много горд арменец. Щастлив съм от сътрудничеството ни и съм благодарен на Serj, че пеем „Amber“ заедно. Това е голяма чест за мен.”

Музикален видеоклип към песента вече е достъпен онлайн, а песента се очаква да бъде пусната при доставчиците на дигитални услуги тази сряда, 08 юни.