Sevi отпразнуваха 12-ия си рожден ден на сцена. Бандата  представи най-новото си парче “HateYou” и видеото към него пред повече от 350 души Sofia Live Club в събота вечер. В края на големия концерт бяха обявени и избранниците на публиката от инициативата на Sevi –група ExLibris от Пловдив.

Събота вечер Sevi отпразнуваха подобаващо 12-ия си рожден ден на сцена. С голям концерт в Sofia Live Club те разбиха феновете, представяйки най-новото си парче „Hate You”. След видеото бе пуснат и специален поздрав от световноизвестния продуцент Kane Churko, който е работил по песента. “Hate You” вече е достъпна в YouTube, Spotify, iTunes и всички останали онлайн канали на SEVI. Клипът на парчето е дело на DarkWhite-vision, а режисьор е Никола Копаров. В главната роля, в луда надпревара с всички превъплъщения на вокалистката влиза Ники Петков от групата Hammerhead, а в края на видеото в главите ни сякаш остава да звучи посланието, че никога не знаем с кого се състезаваме.

„Отдавна не се бях наслаждавала на такова значимо събитие за независимата сцена. Във всяка секунда си личи, че тези артисти горят за музиката и идеите си, и това ми дава причина да вярвам, че българската хард рок и метъл музика не само има обещаващо бъдеще, но и своите посланици на световно ниво! Честити 12 години на сцена! Продължавайте да вдъхновявате и да скачате високо“, каза Мария Илиева, която бе сред специалните гости на събитието. Продуцентът Kane Churko е един от първите, споделили видеото с думите: „За мен беше удоволствие да работя по „Hate you” на българската група Sevi. Убийствени вокали! Винаги е приятно да работя с групи от целия свят.“

Преди рождeниците да забият, Hammerhead изненадаха феновете с любимите кавъри на Металика, а за финал поканиха SEVI на сцената, за да изсвирят заедно Enter Sandman. Двама барабанисти, три китари, двама басисти и двата вокала на Светлана и Ники дадоха шумен старт на сета на Sevi. „Радвам се да видя толкова много хора тук. Много ни липсвахте през цялото това време, в което нямахме възможност да сме заедно. Днес празнуваме 12 години на сцена и съм щастлива да чуя толкова много гласове пред сцената“, каза вокалистката Светлана Близнакова  Sevi по случай рождения ден.  

В края на вечерта Sevi обявиха и големите победители от конкурса за млади рок групи, който  организираха във Facebook страницата си. С най-много гласове от феновете, които имаха цяла седмица да гласуват си тръгнаха Ex Libris. Младите музиканти ще получат професионален запис на едно парче в студиото на Sevi. „Българският рок и метъл го очакват светли бъднини. Супер обнадеждени сме от  това, което чухме последните седмици – всички групи, които ни изпратиха записите си бяха страхотни. Честито на победителите Ex Libris, очакваме ги скоро в студиото си“, сподели групата за конкурса.

Вижте новото видео на Sevi:

Следвайте Sevi в YouTube, Facebook и Instagram.