Johnny Cash, Stevie Nicks (Fleetwood Mac), Keith Richards (The Rolling Stones), Joe Walsh и Don Henley (Eagles) са сред гостите в предстоящия, 11-ти и вероятно последен албум на Sheryl Crow, който ще бъде издаден в края на лятото.

Sheryl пише песента през 1996-та, а Cash всъщност за първи път се сблъсква с нея през 2003 г., след като я чува от зет си. Човекът в черно се обръща към Crow с питане дали може да направи своя версия на “Redemption Day”, но първо я засипва  с въпроси за смисъла на песента. “Той зададе много въпроси за текста и какво имам предвид. Не искаше да запише песента, без да може да повярва в нея от сърце и душа”.

В крайна сметка той записва собствената версия на антивоенното парче, но то не е издадено до смъртта на Cash, появява се чак през 2010-та, в “American VI: Ain’t No Grave”. По-късно Crow решава нова, дуетна версия на “Redemption Day”. Тя идва с видео, режисирано от Shaun Silva, гледайте го тук:

За новия албум Crow казва: “Това е много колаборативен запис. Включени са хора, които винаги съм искала да работя, много от моите персонални герои”.

Keith Richards се появява и преди в запис на Sheryl Crow – в албума от 1999-та Live from Central Park”, а Don Henley записа с нея през 2002-ра песента “It’s So Easy”. Stevie Nicks и Crow имат три съвместни парчета от 2002-ра: “C’mon, C’mon”, “Diamond Road” и “You’re Not the One”, които те често изпълняват заедно на живо.

Sheryl казва, че песните в албума имат остра политическа насоченост и цитира като основен виновник за това Тръмп.

“Албумите са изчезваща форма на изкуство. Хората повече се интересуват от сингли. Мисля, че това ще бъде моя последен албум и след това ще издавам само сингли.

Припомнете си и първия сингъл, съвместно изпълнение с Anne Clark (позната повече като St. Vincent) “Wouldn’t Want To Be Like You”: