Зрителите връщат една отпаднала банда в решителния етап на състезанието

Само шест училищни групи доказаха, че имат необходимите качества да атакуват върха в „Голямото рок междучасие“. Те ще се изправят в решителна музикална битка за големия финал на риалити формата утре (14 декември). Тогава младите рок банди ще излязат в последния концерт-елиминация, представяйки се със свое авторско парче.

Голямото рок междучасие

Освен журито, важна роля в четвъртия лайв ще имат и още двама специалисти. Това са вокалният педагог Евгени Господинов, когото зрителите вече видяха миналата седмица, и големият български поет и текстописец Александър Петров, който ще бъде консултант на младите групи по текстовете на техните собствени песни.

Шоуто „Голямото рок междучасие“ стартира в ефира на БНТ1 с 13 банди, но в надпреварата ще останат само четири. Зрителите имат шанса да върнат още една от отпадналите групи за големия финал. Рок феновете получиха правото да спасят своите любимци с гласуване на www.rockbg.com. Както вече бе обявено, вотът е еднократен от едно IP и ще продължи до 23:59 часа на 14-ти декември. Гласуването вече протича с пълна сила, а в оспорвана конкуренция за втория шанс са „Yo&The Boys“, „Hivemat“, „The Roost“, „Axez“, „Рanic Station“ и„Ignore the Hate“ (групата „Допамин“ сама прекрати участието си в състезанието).

„Голямото рок междучасие“ продължава да e хит и в социалните мрежи. Много публични личности  написаха емоционални постове за шоуто на БНТ1. Сред първите му почитатели се оказа актьорът Александър Сано, станал любимец на зрителите като Косъма от „Под прикритие“. „Голямото рок междучасие“ е най-хубавият музикален формат, който съм гледал у нас. И то забележете е български.“- сподели той.  Журналистката Татяна Ваксберг поздрави обществената медия за шоуто, допълвайки, че „16-годишна меломанка не отлепи поглед от екрана на БНТ – заради новото риалити“.

В личния си профил във Фейсбук актрисата Теодора Духовника публикува снимка, на която се вижда как е „татуирала“ името на една от бандите във формата с признанието: „Браво, момчета! Ваш фен.“ А водещата на обществената телевизия Искра Ангелова определи „Голямото рок междучасие“ като шоу със силно мотивиращ и образователен ефект. „Децата не се „преправят“ на някакви звезди от MTV, пишат авторска музика, пеят рок, формират своя група.“ Поводът за тези думи е подготовката на предстоящото предаване на „Нощни птици“, в което риалити форматът на D2 и БНТ ще бъде основна тема.

Гледайте четвъртия концерт-елиминация в „Голямото рок междучасие“ в сряда от 21:00 часа по БНТ1 и на повторение в събота от 20:00 часа по БНТ HD!