Класиците на шведския дет метъл Demonical ще минат като лятна буря през София на 25 юли 2017г.. Домакин на събитието е столичния клуб Live & Loud. Организатор Autumn Souls Of Sofia. 
Основите на Demonical се изграждат върху разделилите се през 2006г. дет-ветерани Centinex. Музиката им, напълно в традициите на старата шведска дет-метъл школа е изтъкана от бруталност и мелодика, които с годините се превърнаха в отличителен белег на екстремните банди от северната страна. Demonical имат четири студийни албума зад гърба си, които бяха бурно аплодирани от критиката, а концертните им изяви включват множество хедлайнерски турнета в Европа, Северна Америка и Русия, както и участия на някои от големите метъл фестивали. 
Последното издание на шведските дет-метъл машини е “Black Flesh Redemption”, ЕР, издадено през април 2015г. чрез новия им лейбъл Agonia Records. Едно високо оценено от фенове и критика произведение. Demonical подготвят нов студиен албум през тази година и вероятно ще сме едни от късметлийте, които ще чуем в аванс някои от новите им композиции. 
Към Demonical ще се присъедини и стокхолмският тайфун Angrepp със своя свеж, но доста агресивен блек/траш. Фронтменът им, харизматичният Outlaw е добре познат на родните фенове, тъй като ще гостува в България за трети път. Към цялата веселяшко-мрачна компания ще се присъедини и младата финска блек метъл банда Author.
С билети на цена от 20 лева може да се снабдите в мрежата на Eventim в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са бензиностанции OMV, магазините на Orange, Пикадили, Technopolis, Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, Office 1 Superstore, касите на Изи Пей, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.Броят на пропуските на тази цена е в ограничено количество – 150, затова препоръчваме навременното им закупуване.

Лица под 18 години влизат единствено с родител и декларация за достъп на непълнолетни.

Пушенето в клуба е строго забранено и лица, нарушили тази забрана ще бъдат извеждани и няма да бъдат допускани отново.

Лица във видимо нетрезво или неадекватно състояние няма да бъдат допускани на концерта!