Simply Red ще издадат чисто нов студиен албум, “Time”, през май.

Simply Red се завръщат! Четири години от триумфа на “Blue Eyed Soul“, една от най-ценените групи в Oбединеното кралство се завръща с чисто нов студио албум – той излиза на 26 май чрез Warner Music.

Над 12 ярки, сърдечни, даващи живот парчета, които смесват соул, фънк, R&B и блус, демонстрират безпогрешен слух, чувство и страст към музиката, които разпалват емоцията и въображението. Записан в Лондон с дългогодишния продуцент Andy Wright и сплотeният екип от музиканти, с които той създава великолепна група, Hucknall се завръща – и не само към лейбъла Warner Music, с които той започна. Той пише от и за себе си.

Различни формати, включително лимитиран червен винил (ексклузивно в магазина на групата) и луксозно CD издание, което предлага три бонус парчета, изпълнени наскоро на живо в Piano Room на BBC Radio 2 (включително кавър на „My Love“ на Paul McCartney & Wings) са налични за предварителна поръчка тук.

Всички пакети, предлагани чрез официалния магазин на Simply Red, се доставят с обложка, подписана от Mick Hucknall. Amazon имат ексклузивен винил „Curacao“ (син), докато магазините за HMV и инди звукозаписи получават цвят „златист восък“.

Time” ще бъде пуснат на 26 май 2023 г. чрез Warner Music. Първият сингъл, “Better With You“, се очаква утре!

Simply Red “Time

1. Better With You
2. Just Like You
3. Let Your Hair Down
4. Shades 22
5. It Wouldn’t Be Me
6. Never Be Gone
7. Too Long At The Fair
8. Slapbang
9. Hey Mister
10. Just Like You (Pt. 2)
11. Butterflies
12. Earth In A Lonely Space

Deluxe CD Only:
13. Better With You (BBC Live Session)
14. You Make Me Feel Brand New (BBC Live Session)
15. My Love (BBC Live Session)