Carpenter Brut, една от водещите групи в synthwave/darksynth ренесанса от последното десетилетие, идва за първи път в България по покана на софийското индъстриъл трио Abysmatic, за да представи чисто новия си албум “Leather Terror”.

Французите, които наравно с Kavinsky и Perturbator преобразиха музикалния свят до такава степен, че даже поп величия като The Weekend и Miley Cyrus започнаха да инкорпорират retrowave/outrun звучене и естетика в албумите си, идват с огромна сценична продукция, за да ни пренесат обратно в ретрофутуризма на сай-фай и хорър филмите от 80-те. Това е първото турне на групата от 2018-та година насам, когато превзеха САЩ и Европа с индъстриъл легендите Ministry, а преди това с готик сензацията Ghost, което прави събитието наистина неповторимо за нашите ширини.

На живо Carpenter Brut се състои от трима души – кийбордист на синтезаторите, китарист и барабанист. Както името на бандата предполага, концепцията на французите е вдъхновена от музиката и филмите на митичния хорър и сай-фай режисьор John Carpenter, който дава на света мрачни шедьоври като “Halloween”, “The Thing” и “Escape From New York. Затова не е изненада, че албумите на Carpenter Brut сами по себе си са замислени като саундтрак на фиктивна слашър поредица, която проследява историята на Bret Halford – сериен убиец и фронтмен на бандата Leather Patrol, който използва турнетата на групата си, за да открие и отмъсти на всички, които са го тормозили в гимназията. Новият албум “Leather Terror”  се явява втората част в трилогията, започната с предишния, “Leather Teeth”, a както знаем втората част в повечето пъти е най-добрата.

Събитието ще се проведе в столичния клуб Music Jam, като преди Carpenter Brut на сцената ще видим и друга нашумяла представителка на тежката френска industrial/darksynth сцена – Sierra.

Билети в мрежата на Bilet.bgСъбитието във Facebook: https://fb.me/e/5TGOItRYl