Skunk Anansie пуснаха свирепо ново парче, наречено “Piggy” и обявиха турне в Обединеното кралство през пролетта на 2022 г.

Увенчан от ръмжащи мощни вокали, които се прицелват в правителството на Обединеното кралство, “Piggy” е смъртоносен юмрук, който е готов да запали мош питовете – и сградата на парламента.

Piggy” пристига с придружаващо видео, което включва гротескни изображения на прасета заедно с текстовете на Skin. Говорейки за вдъхновението зад песента, тя казва: “Ако има нещо, което всички сме научили за последните няколко години, е, че не можем да разчитаме на нашите правителства да се грижат за нас. Те изглежда не могат да се поучат от миналото и не са в състояние да осигурят достойно бъдеще. Тази песен е написана в момент на гняв, съчетан с горчиво разочарование: Брекзит, след това пълен провал с Covid, как, по дяволите, стигнахме до тук?

Britrock героите трябва да се отправят на мащабно турне в Обединеното кралство тази пролет, включващо пренасрочени дати от тяхното изключително турне по случай 25-та годишнина, с добавени нови шоута поради голямото търсене. Турнето допълнително ще включва и нова дата в лондонската O2 Academy Brixton на 25 март.

Стремим се да благодарим на феновете по най-добрия начин, който можем, а именно да им представим най-доброто ни шоу! Точно сега усещаме, че имаме много споделени неприятности, целим да ги почетем, а не да ги избягваме, но и да донесем малко облекчение за тях. Наистина очакваме с нетърпение да бъдем отново на сцената и сме глуповато развълнувани за турнето! Чакаме да се върнем към това, което правим най-добре, и нямам търпение да чуете новите неща.”

Поръчайте новия сингъл тук и слушайте тук:

Ето предстоящите концерти на групата:

March
25 – O2 Academy Brixton, London

April
7 – Rock City, Nottingham
8 – O2 Victoria Warehouse, Manchester
9 – Brighton Dome, Brighton
11 – Cardiff University, Cardiff
12 – O2 Academy, Bristol
14 – Corn Exchange, Cambridge
15 – Leas Cliff Hall, Folkestone
16 – G Live, Guildford
18 – O2 Academy, Leicester
19 – The Engine Shed, Lincoln
21 – The LCR, UEA, Norwich
22 – O2 Academy 1, Birmingham
23 – O2 Academy, Sheffield
25 – O2 City Hall, Newcastle
26 – O2 Academy, Glasgow
27 – O2 Academy, Leeds

June
16 – O2 Academy, Oxford
17 – Meltdown Festival, London