Ще ударим още веднъж силно и тежко

Груув / ню-метълите Godsmack, отговорни за хитове като “I Stand Alone“, “Cryin’ Like A Bitch” и “Awake“, може да закачат скоро китарите на стената. Фронтменът Sully Erna сподели в интервю за 101.1 WJRR, че Godsmack са написали и записали продължението на техния албум от 2018 г. “When Legends Rise“. Erna отбелязва, че “ще ударим още веднъж силно и тежко” и че новият запис може да е последен за тях.

Първото нещо, което трябва да направим, са тези концерти. Имаме още няколко, снощи беше един от тях, тази вечер още един. Имаме още четири да правим през следващите два уикенда. И тогава ще сме свободни до октомври. След това започваме турне в Европа, правим Южна Америка, свирим някои международни шоута. Ще се върнем през първото тримесечие на 23-та с нов запис.

Записите приключиха; албумът е готов. Вероятно трябва да чуете нова музика до лятото — средата до края на лятото — и след това да го последва втори сингъл и пълния запис до началото на 23-та година. Това е планът . И тогава просто ще ударим още веднъж силно и тежко. И трябва да ви кажа, че това може да е последният за нас — може да е последният запис за нас“.

Разбира се, основната дума тук е „може“. Доколкото знаем, Godsmack може да направят албума и последващото турне, само за да решат, че може би не е време да се отказват. Въпреки че наистина Godsmack е група от 1995 г. и продукцията им се забавя до нов запис на всеки четири години. Момчетата от групата вече са в средата на 50-те, така че да моментът на отказване да не е толкова далечен. Разбира се, те могат да правят музиката на Godsmack като по-възрастни, но знаете ли – да бъдеш в група от близо 30 години може да стане монотонно в един момент…

Цялото интервю може да гледате тук:

https://www.facebook.com/1011wjrr/videos/566234831396607