Скандалният мултиплатинен маскиран метъл колектив от Айова Slipknot издаде нов самостоятелен сингъл на име “Bone Church“.

Песента не беше включена в последното им издание, „The End, So Far“ от 2021 г. В допълнение към изненадващото представяне на тази нова песен, групата пусна и режисьорско видео за песента си “Yen“.

Това видео е направено от перкусиониста на групата M. Shawn “Clown” Crahan и е преименувано “Yen – Director’s Cut (Bone Church)”. Говорейки за него, Crahan сподели: „На пътя имаме „репетиционна стая“, създадена зад кулисите на всяко шоу, където свирим, тренираме, загряваме и понякога изпробваме нови идеи. “Bone Church” е създадена в “репетиционната стая”на турнето “.5: The Grey Chapter”. Това е за феновете – още една визия по-дълбоко в историята на Slipknot, която все още се пише. Насладете се.

Издаден миналия септември, последният албум на Slipknot „The End, So Far“ се приземи на #1 в класацията за най-добри продажби на албуми на Billboard и на #2 в Billboard 200, отбелязвайки техния шести албум в топ 10 на Billboard 200. Албумът също направи зашеметяващо въздействие в световен мащаб с дебюти №1 в Обединеното кралство, Австралия, Германия, Швейцария и Мексико, както и дебюти в Топ 3 в Канада, Нова Зеландия, Финландия, Швеция, Япония и Белгия. „The End, So Far“ се предлага на ограничено издание на винил, CD и касета, с физически пакети, налични на www.slipknot1.com (обложка на албума / списък с песни по-долу).

„Припевите на бандата на „The Dying Song (Time To Sing)“ и „The Chapeltown Rag“ ще проникнат точно през всяка тълпа, посветена на Knotfest “, възхити се Los Angeles Times. FADER обяви „Това е абсолютно разкъсващо“, добавяйки „по-скоро се усеща, че те просто махат за сбогом на една глава… и се подготвят за следващите десетилетия.“ „Наказваща нова елегия“, възхвалява Rolling Stone с добавянето на SPIN, „тя проверява всички кутии на съвременния звук на групата.“ NME твърди, че „почти можете да ги почувствате как се натискат“, отбелязвайки, че „следващият им ляв завой от една ера може да бъде най-дръзкият досега“. Продуциран от Slipknot и Joe Barresi, „The End, So Far“ включва синглите “The Dying Song (Time To Sing),” “Yen,” – и двата включват зашеметяващи музикални видеоклипове, режисирани от самия M. Shawn ‘clown’ Crahan и “The Chapeltown Rag.” Колекцията представя една от най-популярните и дълбоко енигматични групи в света, която безмилостно очертава нова почва, докато продължава да предефинира, съживява и преосмисля обхвата на рок музиката.

The End, So Far“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, следва изключително успешния албум на Slipknot от 2019 г. – „We Are Not Your Kind“, който стана техният трети пореден албум, оглавил класацията „Billboard 200“. Изданието пожъна огромен глобален успех, дебютирайки под #1 в официалните класации за албуми на дванадесет държави в цял свят, включително Обединеното кралство, Австралия, Канада и Мексико и дебютирайки в Топ 5 в още дванадесет държави, включително Германия, Франция и Швеция. След като наскоро приключиха третия етап от изключително популярното турне “Knotfest Roadshow”, Slipknot са готови да се впуснат в поредица от глобални хедлайн фестивални изпълнения, започващи този март, където ще бъдат хедлайнери на фестивала „Knotfest” в Австралия, Япония и Италия. За билети и повече информация за Slipknot, както и за предстоящите концерти, посетете www.slipknot1.com.

Slipknot: “The End, So Far”:

01 – Adderall
02 – The Dying Song (Time To Sing)
03 – The Chapeltown Rag
04 – Yen
05 – Hivemind
06 – Warranty
07 – Medicine For The Dead
08 – Acidic
09 – Heirloom
10 – H377
11 – De Sade
12 – Finale

ЗА Slipknot: Никога не е имало група като Slipknot и никога няма да има. Също като спора от Средния Запад, те тихо разцъфтяха и се превърнаха в най-безкомпромисното, неоспоримо и уникално присъствие на планетата, чието влияние надхвърля жанрове и поколения. Откакто започнаха да посяват семената на революцията в Айова през 1999 г., тези изключителни музиканти са спечелили награда Grammy, били са номинирани 10 пъти, получили са 12 платинени и 41 златни сертификата за албуми в цял свят и са събрали над 8,5 милиарда глобални стриймвания и 3,5 милиарда гледания на видеоклипове до момента – безпрецедентно за рок група от което и да е поколение. „Rolling Stone“ включва основополагащия платинен албум „Iowa“ от 2001 г. сред „100-те най-велики метъл албума на всички времена“. “The Ringer” потвърждава: „Те са най-важната метъл група за тяхната ера“. В допълнение към отбелязването на третия пореден дебют на групата под №1 в „Billboard Top 200“, техният шести дългосвирещ албум – „We Are Not Your Kind“, оглави класациите в дванадесет държави по света през 2019 г. Разпродавайки концерти на няколко континента, те доставят неповторимо мултисензорно изживяване по време на турне и чрез техния собствен фестивал „Knotfest“. Със седмия си албум – „The End, So Far“, Slipknot се завръщат и вече нищо няма да бъде същото.