Slipknot отмениха всичките си обявени по-рано дати от лятното турне за 2020 г., поради пандемията на коронавирус, която помита света.

Това е сериозен удар за нашия “Hills Of Rock”, до този момент имахме надежди за провеждането му, но останал без основния си хедлайнер, фестивалът едва ли ще се случи.

„За съжаление няма да се проведе лятното турне на Slipknot през 2020, включително северноамериканския Knotfest, Knotfest UK и Knotfest At Sea. Групата очаква с нетърпение отново да свири за своите фенове и ще направи това когато сигурността на всеки може да бъде гарантирана. Всички притежатели на билети ще бъдат информирани за опциите за възстановяване на парите.”

През март Slipknot бяха принудени да отложи азиатското си турне, включително появата на групата на Knotfest Japan.

Марката Knotfest се разшири по целия свят, като събитията се провеждат в САЩ, Япония, Мексико и Колумбия, както и дебютиралия през 2019 г. Knotfest Meets Hellfest.

Групата прекара последната година на турне в подкрепа на последния си албум „We Are Not Your Kind“, който излезе през август. Дискът е продал 118 000 бройки в САЩ през първата си седмица на излизане, за да се приземи на позиция №1 в класацията на Billboard 200. Освен това, албумът се представи отлично в световен мащаб като дебютира на № 1 в Обединеното кралство, Мексико, Австралия, Канада, Япония, Ирландия, Белгия, Португалия и Финландия, както и в Топ 5 на Германия, Франция, Норвегия, Италия, Австрия , Швеция, Швейцария, Холандия, Полша, Испания и Нова Зеландия.