Преди месец вдовицата на Chester Bennington, Talinda, потвърди, че вокалистът на Linkin Park е работил по нов албум със своята предишна група преди смъртта си.

Групата, наречена Grey Daze, ще издаде нов албум с вокалите на Chester. Това са едни от последните му записи, преди да отнеме живота си през 2017.

Сега можем да чуем първи сингъл от албума, “What’s In The Eye“:

През декември групата, в състав Sean Dowdell (барабани), Mace Beyers (бас) Cristin Davis (китара) обяви: “През годините натрупахме повече опит, повече знание и се заехме със задачата да презапишем ранните си песни по начин, по който те заслужават да звучат. През февруари 2017 започнахме записите, а през юни Chester и Sean обявиха завръщането и концерт, който бе предвиден за есента. Това, както знаете, никога не се случи…”

What’s In The Eye” е първоначално записана между 1993 and 1996, сега продуцирана от групата и Chris Traynor, Kyle Hoffman и Jay Baumgardner. Използвани са оригинални вокали на Bennington, записани, когато е бил само на 17 г.

Talinda Bennington написа в Instagram “Един от най-големите подаръци на Chester беше музиката. Единственото, с което се гордееше повече, беше да бъде баща на децата си

Той искаше феновете да чуят всичко, което прави, а музикалното му пътешествие започна с Gray Daze. През февруари 2017 г. Chester и неговaта група започнаха отново да записват музика за планирано преиздаване на ранната музика на групата и той смяташе, че Gray Daze се събират отново и ще направят концерти за 20-годишнината си.
Когато Chester почина, повторното събиране на Gray Daze изглеждаше безсмислено за всички участващи; те страдаха, аз страдах и имаше прекалено много емоции, за да работим, преди дори да помислим какво ще се случи с този проект.
След като облаците малко се вдигнаха, след като успяхме да се съсредоточим върху това, което Chester би искал да направим, потърсихме начин да продължим това, върху което той работи – нещата, с които се гордееше и искаше да сподели с феновете си.
Проектът Gray Daze е един от начините да продължим да разказваме историята на Chester и да се свържем с феновете му.
Чрез нашата фондация, 320, аз се старая всеки ден да съм уверена, че наследството на Chester осветява пътя за положителна промяна. За нас издаването на нов албум на Grey Daze ще покаже откъде е започнал мъжът ми и се надявам да даде на феновете по-добро разбиране на неговото изкуство и по-пълна картина за пътуването му чрез тази невероятна музика
“.