Мелодик-дет метъл групата In Flames представи своя 14-ти студиен албум, озаглавен “Foregone“. Записът излиза днес, 10 февруари 2023 г.

Говорейки за албума, фронтменът на In Flames Anders Fridén споделя следното: „Влизайки в сесиите за Foregone, искахме да направим запис, който е силно задвижван от китарите и който има силна основа между баса и барабаните. Все още подхождахме към писането на песни по същия начин, както винаги, като съпоставка между мелодия и агресия. Това е ДНК-то на нашата музика. От лирическата страна на нещата не липсваше вдъхновение, от което да черпим, особено концепцията за времето.

Човечеството като цяло беше принудено да забави темпото и да си поеме въздух. Тази почивка много от нас прекараха като време за оценка и пренареждане на приоритетите. Времето е константа, но какво правим с него и как го възприемаме варира. Особено сега, като гледаме накъде светът изглежда се е насочил по-бързо от всякога. Чувствам, че сме намерили страхотен баланс между миналото, настоящето и бъдещето с “Forgone”. Това е нова ера на In Flames!

Fridén добавя: „Мислех, че всичко, през което преминахме през последните няколко години, ще бъде напомняне, че животът е ценен и че времето не е на наша страна. За съжаление чувствам, че сме се събудили в свят, който е по-враждебен и мрачен от всякога. Часовникът тиктака и обратното броене започна…

От албума по-рано ви представихме песните “State of Slow Decay“, “The Great Deceiver“, Foregone Pt. 1“, “Foregone Pt. 2” и “Meet Your Maker”; а сега може да слушате целия албум по-долу. Поръчки – тук.

In Flames “Foregone“:

01. The Beginning of All Things That Will End
02. State of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue in b Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission