Peter Gabriel представи още нова песен, наречена „So Much“. Тя е шести пореден сингъл към “i/o”, неговия предстоящ първи нов албум с оригинален материал от 21 години.

Всъщност беше много късно по време на записите, когато стигнахме до това“, обяснява Gabriel. „Имаше една песен, която музикално започнах, мисля, около проекта OVO, наречена Pukka. Беше много различна от тази, но всъщност беше отправната точка за връщане към тази песен. Просто почувствах, че има добър груув и исках нещо друго с ритъм и затова опитахме няколко неща, когато работех с Brian Eno. Вълнението и енергията в песента бяха нещо, от което имах нужда. Чувствах, че нямаме достатъчно от това за този запис.”

Излизането на сингъла съвпада с пълнолунието този месец, както пускането на “Panopticom“, “The Court“, “Playing For Time“, “i/o“, “Kinds Of Horses” и “Road To Joy” през изминалите месеци съвпаднаха със съответните дати. Песните са от предстоящия албум “i/o” на бившия вокал на Genesis, въпреки че все още не е обявена дата на издаване.

Турнето ще включва обичайните съратници на Gabriel – Tony Levin, David Rhodes и Manu Katché, ще включва песни от новия албум “i/o“, както и хитове от предишните му издания.

Ето и новото парче “Road To Joy”:

Миналата година Gabriel си сътрудничи с Arcade Fire върху песента „Unconditional II (Race and Religion)“, допринесе с музика за благотворителен албум за Деня на Земята, куриран от Eno, и направи кавър на „Here It Is“ за трибют-албум на Leonard Cohen.

Gabriel ще направи турне в Европа по-късно тази година, като датите за Северна Америка ще бъдат обявени скоро. Пълен списък с концертите вижте тук:

Peter Gabriel i/o Tour

September
8 – Quebec City, Quebec – Videotron Centre
9 – Ottawa, Ontario – Canadian Tire Centre
11 – Toronto, Ontario – Scotiabank Arena
13 – Montreal, Quebec – Bell Centre
14 – Boston, Massachusetts – TD Garden
16 – Philadelphia, Pennsylvania – Wells Fargo Center
18 – New York, New York – Madison Square Garden
30 – Chicago, Illinois – United Center

October
7 – Vancouver, British Columbia – Rogers Arena
8 – Seattle, Washington – Climate Pledge Arena
11 – San Francisco, California – Chase Center
13 – Los Angeles, California – Kia Forum