Дуото, състоящо се от Roland Orzabal и Curt Smith, последно издаде пълнометражен запис през 2004 г. – “Everybody Loves A Happy Ending“. Те споделиха две нови песни – “I Love You But I’m Lost” и “Stay” – през 2017 г. като част от тяхната компилация “Rule The World”.

На 7 октомври групата се завърна с новини за дългоочаквания си седми албум, който ще пристигне на 25 февруари 2022 г. чрез Concord Records. Можете да го поръчате предварително или да го запазите тук.

“Преди всичко да се нареди правилно с този албум, всичко първо трябваше да се обърка, отне много години, все нещо се случваше”, обясни Orzabal за решението да се завърнат.

Групата покани своя дългогодишен сътрудник Charlton Pettus за продуцент, както и авторите на песни Sacha Skarbek и Florian Reutter за “The Tipping Point”. “Изведнъж за първи път от дълго време почувствахме, че имаме някой на наша страна, някой, който разбираше какво се опитвахме да направим“, казва Orzabal. “Тогава решихме – трябва да направим този албум“.

Smith обяснява: “Когато познаваш някого толкова дълго, колкото и ние, и сме работили толкова дълго заедно, се изгражда връзка, която става почти семейна. Това е различно от приятелството. И е различно от брак. Този човек е буквално като брат за теб. Това е вид връзка, която не може да се прекъсне. Тя може да се разпадне понякога. Вие се отделяте за някакъв период. Но в крайна сметка винаги се намираме отново”.

Преди минути групата представи трети сингъл от албума, “Break The Man“:

Tears For Fears: “The Tipping Point

 1. No Small Thing
 2. The Tipping Point
 3. Long, Long, Long Time
 4. Break The Man
 5. My Demons
 6. Rivers Of Mercy
 7. Please Be Happy
 8. Master Plan
 9. End Of Night
 10. Stay

Deluxe CD bonus track

 1. Secret Location

Super deluxe edition CD bonus tracks

 1. Let It All Evolve
 2. Secret Location
 3. The Shame