Шведските мелодични дет метъл ветерани Soilwork се завръщат с още новини.

След издаването на EP през декември 2021 г. е време за първия студиен албум от три години. С гордост Soilwork обявяват своя дванадесети шедьовър “Övergivenheten”, който ще излезе на 19 август чрез Nuclear Blast Records. Обявяването на “Övergivenheten” дойде с първия сингъл на групата – заглавната песен и предлага страхотно въведение към новия студиен албум на Soilwork.

Музикално и лирически развити, Soilwork издават най-сложния си албум досега, който бележи нова фаза от кариерата им. Не само поради огромните усилия и време, които влагат, но и резултатите от албума отразяват години на развитие и опит като група, което в крайна сметка се чува в „Övergivenheten“, за да могат феновете да се насладят.

Вижте новото видео по-долу и поръчайте предварително албума тук.

Björn Strid коментира първия сингъл така: „Заглавната песен на този албум може да е върхът на музикалното пътешествие на тази група – тя обобщава всичко, което някога сме били, и понякога рисковото музикално начинание, което това групата стартира преди около 20 години. За мен тази песен е толкова близка до сърцето.”

Soilwork: Övergivenheten

1. Övergivenheten
2. Nous Sommes la Guerre
3. Electric Again
4. Valleys of Gloam
5. Is It in Your Darkness
6. Vultures
7. Morgongåva / Stormfågel
8. Death, I Hear You Calling
9. This Godless Universe
10. Dreams of Nowhere
11. The Everlasting Flame
12. Golgata
13. Harvest Spine
14. On The Wings Of A Goddess Through Flaming Sheets Of Rain