Бяха обявени групите и изпълнителите, които са номинирани за въвеждане в Rock and Roll Hall of Fame през 2020 г. 

Judas Priest, които бяха номинирани през 2018 г. и получиха голяма поддръжка от феновете, отново са номинирани за въвеждане в Rock Hall 2020. Настоящите членове Rob Halford, Ian Hill, Glenn Tipton и Scott Travis ще бъдат въведени редом с K.K. Downing, Les Binks и починалия Dave Holland, ако бъдат одобрени.

Judas Priest @ Hills Of Rock, 2018

Soundgarden и Motorhead са номинирани за първи път. За съжаление фронтмените на двете легендарни групи вече не са с нас. Покойният Chris Cornell ще бъде въведен заедно с Kim Thayil, Matt Cameron, Ben Shepherd и бившия член на бандата Hiro Yamamoto. Motorhead биха били в състав Lemmy Kilmister, “Fast” Eddie Clarke и Phil “Philthy Animal” Taylor.

Chris Cornell

Гласуването за Rock Hall включва и Nine Inch Nails, които преди това бяха номинирани през 2015 и 2016; често номинираните MC5, Todd Rundgren, заедно с Depeche Mode, Kraftwerk и Rufus feat. Chaka Khan.

За първи път през тази година са номинирани the Dave Matthews Band, the Doobie Brothers, the Notorious B.I.G., Pat Benatar, T-Rex, Thin Lizzy и Whitney Houston.

За да отговаря на условията за номинация, отделен изпълнител или група трябва да са пуснали първоначалния си търговски запис поне 25 години преди годината на номинацията. Новите имена за Залата на славата ще бъдат обявени през януари 2020 г., като церемонията по въвеждането ще се проведе в Public Auditorium, Кливлънд на 2 май.

Както и в миналите години, феновете ще имат шанс да кажат думата си с „Гласът на феновете“, до 10 януари 2020 г. Можете да гласувате на rockhall.com.