След като фестивалът Nova Rock в Австрия стана жертва на корона-пандемията и тази, както и през предходната година, организаторите вече предлагат алтернативна програма: Nova Rock Encore ще се проведе на 11 септември като еднодневен фестивал в стадион “Винер Нойщад”.

Правилата за предпазване от коронавируса ще бъдат смекчени отново от 1 юли и културните събития ще поникнат като гъби. Около 20 000 фенове ще могат да празнуват с няколко яки групи под общите и задължителни мерки за сигурност на Covid – т.нар. правило 3G – влизат ваксинирани, преболедували или тествани, а също така е обещана „цялостна концепция за сигурност“.

Хедлайнерът е местното дуо Seiler & Speer, но международни групи като Bullet For My Valentine или Millencolin също могат да бъдат намерени в афиша.

Специална акцент със сигурност е появата на настоящия победител в песенния конкурс Евровизия Måneskin. Италианската рок група очаква да бъде добре приета, тъй като понастоящем те са представени с три песни в челната десетка на класацията за сингли в Австрия.

Планирани са и шоу на Parov Stelar (като късен вечерен акт), скандинавските кросоувър легенди Clawfinger, украинската сила Jinjer, както и местните Russkaja и Fleks. Билетите вече са налични тук.

Голямата изненада за нашите читатели е възможността да спечелят билет за фестивала, като от тях се иска само да споделят тази статия с публичен пост във Facebook или ретуит в Twitter и да ни изпратят линк на адрес igra@rockthenight.eu.

Двама от вас ще спечелят пропуски за фестивала във Виена, като по настояване на домакините сме длъжни да наблегнем на изискването те да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Резултатите от играта и двамата спечелили ще обявим на 1 септември 2021.

А следващото “нормално” издание на фестивала е предвидено за юни 2022-ра и афишът изглежда повече от обещаващ: