Corey Taylor сподели, че наближава издаването на изгубения албум на Slipknot „Look Outside Your Window“.

Той е записан от фронтмена, Sid Wilson, Jim Root and Shawn ‘Clown’ Crahan по същото време, когато групата работи върху ‘All Hope Is Gone’ от 2008 г. В един момент Taylor се опита да смеси двата записа в един, но „супер експерименталните“ песни не влизат в албума. Към днешна дата е издадена само една песен от сесиите – бонус песента към „All Hope Is Gone“ „Til We Die“.

Групата е говорила за издаването на изгубения албум многократно оттогава. В интервю за NME през 2020 г., Clown разкри, че групата почти го издават на Коледа 2019 г., но в крайна сметка е решила да не го прави, защото не искала да пречи на шестия студиен албум „We Are Not Your Kind“. През януари Crahan каза, че най-накрая може да види бял свят тази година, но досега не успя да се материализира.

Сега в ново интервю за NME, Taylor даде допълнителна актуализация и каза, че отчасти е негова вина, че записът все още не е пуснат.

Когато го попитаха за записа, той отговори: „Всъщност е смешно, че споменавате това. Говорих с Clown за това онзи ден и той каза: „Една от причините да не излезе е, че продължаваш да пускаш глупости, които продължават да са в противоречие с това, когато искам да го пусна!“ Казах си, „По дяволите пич, защо не ми каза?“ Той казва: „Майната му, Taylor – просто имаш твърде много глупости!“ Звучи сякаш той има дата на пускане, която най-накрая може да е окончателна и аз му обещах, че няма да пускам нищо, което ще го съсипе. Мисля, че ще е следващата година – най-накрая, човече!

Taylor продължи: „Току-що се върнах и изслушах всички тези неща и са толкова откачени и толкова различни. Хората, които мислят, че ще звучи като типичен Slipknot, много грешат. Не звучи като нищо, което Slipknot някога са правили. За мен това наистина е отдавна изгубеният албум. Музиката е толкова красива, вероятно има някои от любимите ми мелодии, които съм правил, и хората наистина ще го харесат. Clown свърши наистина добра работа.“

Taylor по-рано обяви предстоящо турне във Великобритания и Европа за втория си солов албум „CMFT2“.

Започвайки на 8 ноември, турнето ще започне с шоу в O2 Academy в Leeds, последвано от концерт в Wolverhampton на следващия ден. Следват дати за градове като Манчестър, Глазгоу, Лондон и др.