Неспиращата да се развива и експериментира българска рок група Спринт, превърнала се в символ за новаторство със своето ню уейв звучене още през 80-те години, отбелязва своя 40-годишен юбилей с нов албум.

Галактика 2х20” е четиринадесетият им студиен запис и съдържа 12 нови песни и кавър на първото им студийно парче – “Усмихни се”. Във всички тях присъства разпознаваемият и характерен звук на бандата, която през годините не спира да доразвива своята музикална идентичност.

Албумът за първи път ще бъде представен на живо със специален концерт тази неделя (30 май) в Южния парк. Сцената на открито ще радва публиката още от 16.00 часа с кратки концерти на перспективни млади банди, селектирани от група Хоризонт, които по традиция ще се качат на сцената точно преди Спринт.

Точно в 20.00 часа ще зазвучат и първите акорди от “Галактика 2х20”. Освен вече представените сингли от албума и новите песни, групата ще зарадва феновете и с няколко от вечните си хитове, като “Хей, здравей”, “До телефона” и “Домино”.

Това лято, в подкрепа на актуалния запис, Спринт ще направят и традиционното си лятно турне, което ще завърши с голям концерт в Националния дворец на културата през есента.

Една от най-популярните български рок групи е създадена през 1981 г., като през 40-те години от своето съществуване Спринт натрупва внушителен международен опит, обикаляйки в над 23 страни в света и затвърждава името си пред стотици хиляди фенове на различните континенти.

Носители са на многобройни български и международни награди и през годините делят сцена с емблематични световни музиканти, като Лени Кравиц, китариста на Rolling Stones Мик Тейлър, Аланис Морисет и много други.

Независимо от дългогодишното присъствие на Спринт на чуждестранната музикална сцена, Пейо Пеев (барабани, вокал), Асен Драгнев (клавишни и вокал), Милко Андреев (китара, клавиши, вокал), Пенко Богданов (китара, вокал) и Емил Колев (соло вокал, бас) продължават да отдават своето уважение към българската публика и се радват на подкрепата и любовта от нея.