Рокендрол бандата от Атланта, Джорджия, Starbenders представи новия си сингъл “Sex” чрез Sumerian Records. 

Говорейки за парчето, вокалистката и текстописец Kimi Shelter коментира: „Гледах на историята на песента, която се играе като симулация, като видео игра. Целта на играта? Вземете си малко и внимавайте да не се опарите. Склонна съм да изпитвам много копнеж да бъда един от тези привидно леки хора, които танцуват около цялата тежест на значението и последствията. Както при повечето романтици, осъзнавам, че тревата не е по-зелена, но е забавно да си играя с нея в ума си. Поетът е измамник.

Гледайте визуализатора за „Sex“ по-долу, стриймвайте песента тук и не забравяйте да държите очите си отворени за още новини от Starbenders, които идват много скоро.

Starbenders са сбъдната рокендрол мечта за всеки късметлия, живеещ на този “трети камък след Слънцето”. Певицата/композитор Kimi Shelter е сякаш дете на любовта, която Johnny Thunders и Joan Jett биха могли да имат, израснало с безупречно образование от началното училище Blondie, гимназията Def Leppard, колежа Bowie и докторска степен от университета Siouxie Sioux във Fuck All Y’all. Aaron Lecesne носи разтърсващи бас линии, ярка музикалност, моден шик и светкавична сценична енергия. Kriss Tokaji е буквално въплъщение на китарен Адонис, чието майсторство на грифа лесно го поставя на върха на днешните млади китаристи, легенда в процес на създаване. След това имаме Emily Moon, сирената зад барабаните, превъплъщение на своя духовен баща (и съименник), Keith Moon, великолепно торнадо от звук и ярост. Тази група е обиколила света с всички – от Alice In Chains до Palaye Royale, разрушавайки залите всеки път. Те издадоха двадесет и шест издания за осем години – сингли, EP-та и дългосвирещи плочи, включително техния дългосвирещ албум от 2020 г., “Love Potions“, за Sumerian Records. Още един албум с нов материал в момента очаква издаване. С работна етика, толкова безмилостна, колкото и страхотната им визия, предстои още много магия.

(Думи на William DuVall от Alice In Chains)