Static-X за пореден път отложиха издаването на новия си албум, наречен “Project Regeneration Vol. 1”, включващ последните записи на фронтмена на групата Wayne Static, който почина през 2014-та. Новата дата е 10 юли (дигитално/CD) и 14 август (винил).

В диска ще чуем нови песни от оригиналните членове на групата Tony Campos (бас), Ken Jay (ударни) и Koichi Fukuda (китара), както и някои специални гости.

Първоначално “Project Regeneration” трябваше да бъде издаден през пролетта 2019. Преди да бъдат открити неизползваните записи на Wayne Static, за вокалите трябваше да бъдат поканени гости – едни от най-големите имена в рок музиката.

Ето какво разказва Campos за „Hollow“: „Първоначално тази песен беше демо за албума „Start A War“, който така и не бе завършен. Вокалите звучаха страхотно, но някои композиции от този период бяха твърде експериментални. Има причина някои от тези парчета да не са включени в друг албум на Static-X и със сигурност не е заради вокалите на Wayne. Групата много се промени, но дори тогава се чувствахме сякаш се отклоняваме от онзи автентичен звук на Static-X, който ни определяше като група”.

Гледайте и новото видео, “All These Years“: