Барът е до морето и морето е до бара

това е мотото, под което ще премине лятото за Стефан Вълдобрев, Стунджи Янкулов, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов. Фразата е взета от летният хит на групата „По-полека“ и именно на такива знакови морски дестинации ще се състоят повечето им концерти – на пясъка, до бара и вълните. Дори и местата за градските концерти, като откриващия в София и закриващия в Пловдив, са избрани така, че да придават същата ваканционна морска атмосфера, с която между впрочем, е зареден и целият последен албум на Обичайните заподозрени “10 ½”.

Турнето стартира на 20 юли в София, преминава през Варна, Арапя, Китен, Созопол, Царево, Градина, Ахтопол и приключва на 31 август в Летния театър на Пловдив. Специален акцент в него ще бъде участието на групата в празниците Аполония на 29 август.

В пълен унисон с лятното настроение, Обичайните заподозрени пускат и новото си видео към песента Самонедейменервиратака (Пикник). То е дело на режисьора Камелия П. Петрова и оператора Стефан Врачев и се отличава с екстравагантните костюми на музикантите от бандата, така и с очарователното присъствие на пет млади актриси:  Джулия Бочева, Цвета Дойчева, Ангелина Русева, Дайяна Димитрова, Евгения Ангелова.

Ето и всички дати на концертите от лятната обиколка, която се осъществява с любезното съдействие на ирландската марка уиски Paddy.

20 юли – Маймунарника, София

21 юли – Ментол, Варна

22 юли – Pampero, Къмпинг Арапя

28 юли – Весел бар, Къмпинг Китен

29 юли – Малката Текила, Созопол

2 август – Django, Царево

3 август – Bash Bar, Къмпинг Градина

5 август – La Vita Club, Ахтопол

29 август – Аполония, Созопол

31 август – Летен театър, Пловдив

Билетите за стартиращия концерт – на открито в София, клуб Маймунарника, 20 юли, вече се предлагат в мрежата на Eventim.bg – на промоционални цени от 10 лв. Каси: Верига бензиностанции OMV, щанд EVENTIM – ул. “6-ти септември”, щанд EVENTIM – The Mall, Office 1 Superstore, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард”, книжарница „На спирката”, както и онлайн през сайта на компанията.