Любо Киров, Христо Мутафчиев и Никол Сланева ще бъдат част от събитието, което чакат всички фенове на експериментатора на българската алтернативна рок сцена

Любо Киров, Христо Мутафчиев и Никол Сланева ще бъдат специалните гости на големия концерт на Станислав Сланев-Стенли „Следи“ в зала 1 на НДК на 13 октомври. Събитието е дълго чакано от феновете на експериментатора на българската алтернативна рок сцена и ще събере най-доброто от музиката му през последните 40 години.

Стенли, Любо Киров и Христо Мутафчиев ще изпълнят общата си песен „Където няма време“. Публиката ще чуе и дуетът между Стенли и дъщеря му Никол „Чужди тела“.  Феновете ще чуят на живо и емблематичните песни „Жулиета“, „Обсебен“, „Пътят към храма“, „Чужди тела“ и други. На сцена с такъв мащаб Стенли ще изпълни за първи път и съвсем новите си парчета „Любовен експрес“, „Невинно сърце“ и „Електро“, които ще бъдат част от предстоящия му нов албум.

По-малко от месец преди концерта той изненада с премиерата на трети сингъл от предстоящия си албум „Електро“. „Любовен експрес“ е абсолютно в стил на Стенли,  съчетавайки съвременна електро музика със звук от 80-те години. Автор на музиката е Стенли, по аранжимента той работи заедно със Светлин Къслев, а текстът е на Людмила Сланева.

Едновременно с песента излезе и видеото към нея, чийто режисьор е Тото Митовски. Усещането, което клипът носи, ни връща 20 години назад към „Обсебен“ (2002 г.) и мрачното, нестандартно и ексцентрично преживяване чрез музика и визия.

На 13 октомври на сцената в зала 1 на НДК Стенли ще излезе заедно с групата си за един неповторим и много личен концерт, както сам го нарича.

БИЛЕТИ:

Eventim: https://bit.ly/3UrzboT

Bilet.bg: https://bit.ly/3UrzboT

NDK: https://bit.ly/3BARZcL

———-

Станислав Сланев-Стенли е глас, който не може да бъде объркан с друг, нито може да бъде определен с една дума. Музиката му обаче събира по един неповторим начин рок, ню-уейв, експеримент и романтика в едно. Песните „Чужди тела”, „Жулиета”, „Да летим над града“, „Обсебен“, „Стар парфюм“, „Пътят към храма“ и много други се превърнаха в класика и придобиха статут на запазена марка и гаранция за качество и стил през годините. Вече 40 години, с различни формации или соло, певецът и композитор Стенли не спира да концертира пред многобройната си вярна публика, съчетавайки най-доброто от електронния звук и китарни рифове, обгърнати от харизматичния му глас.