Steve Hogarth и Richard Barbieri ще издадат новото си EP “Waiting To Be Born” утре, 5 април.

Чисто ново EP от фронтмена на Marillion Steve Hogarth и клавириста на Porcupine Tree Richard Barbieri, “Waiting To Be Born“, ще бъде пуснато този петък чрез Bandcamp.

Проектът неочаквано се разраства от материал, върху който дуото е работила през 2015 г. Съвместно те издават първото си сътрудничество “Not The Weapon But The Hand” чрез Kscope през 2012 г., а след това и “Arc Light“, който беше пуснат от Poison Apple година по-късно.

Три песни, написани през 2015 г., които не записахме тогава, отчасти поради други ангажименти, но също така не бяхме сигурни, че са материал за бъдещ албум“, обяснява Barbieri за новото EP.

След като наскоро ги прегледахме и поработихме малко по тях, започнахме да се наслаждаваме на странната, игрива и атмосферна природа на тези парчета и решихме, че предпочитаме да бъдат чути. Както винаги, благодаря за подкрепата на нашата музика“.

Waiting To Be Born” ще бъде достъпен за изтегляне чрез Bandcamp от петък, 5 май и е достъпен за предварителна поръчка сега. Всички предварителни поръчки включват стрийминг и достъп за изтегляне на заглавната песен преди издаването.