Steve Vai и Favored Nations/Mascot Label Group обявиха издаването на „Vai/Gash“ дигитално и на CD на 27 януари 2023 г. Издаването на винилов албум ще последва на 24 февруари. Днес те представят видеото „In The Wind“, което може да гледате по-долу.

Vai коментира: „Този ​​запис беше написан и записан в нещо като поток от съзнание през 1991 г. в рамките на може би две седмици като отговор на желанието ми да имам определен вид музика, която да слушам, когато карах моя Harley-Davidson мотоциклет с приятелите ми. Напомня за определен тип рок музика, която харесвах като тийнейджър през 70-те години. Тези записи стояха на рафта повече от 30 години и се пускат сега през 2023 г.

Съкратен синопсис на забавната история и приятните спомени, както са формулирани от Vai в бележките към албума, предлага подробности за певеца Gash и дълбоката му връзка с Vai. От тийнейджърските си години в Лонг Айлънд до днес той открито споделя любовта си към мотоциклетите. Gash споделя тази страст.

Vai разсъждава: „Около 1990 г. бях обзет от желание да изтръгна нещо, което мислех, че ще бъде чист тип рок запис, който съдържаше музиката, която ми се искаше да слушам, когато бях онзи тийнейджър, кътан в мотоциклетна култура. И тогава срещнах Johnny ‘Gash’ Sombrotto. John е роден в Куинс, Ню Йорк и като младеж е запален мотоциклетен ентусиаст. През 1977 г., на 21-годишна възраст, той претърпява сериозен инцидент, който кара тялото му да се запали, докато пада от 30 фута върху ограда от бодлива тел. Vai пише в бележките към албума: „Лекарите казаха на семейството му, че има изгаряния от трета степен на над 60% от тялото си и че ако дори оцелее, има голяма вероятност да загуби дясната си ръка и левия крак. в отделението за изгаряния той издържа на мъчителна болка, особено след интензивен ежедневен цикъл от горещи бани за изгарянията му. Той продължи да търпи и след месец най-накрая беше изписан от болницата. За щастие не бяха ампутирани крайници. Въпреки това остана само с част от лявото си ухо и пластове кожни присадки върху шията, ръцете, краката и целия гръден кош. Историите, които разказа за възстановяването си и съпътстващата го непоносима болка, бяха смазващи. Но той оцеля и в крайна сметка отново процъфтя. Той стигна до Лос Анджелис през 1982 г. и веднага се качи обратно на мотоциклета си.”

Предварителни поръчки за „Vai/Gash“ – тук.

Гледайте първото видео от албума, “In The Wind”:

Steve Vai “Vai/Gash”

1. In The Wind
2. Busted
3. Let’s Jam
4. Woman Fever
5. She Saved My Life Tonight
6. Danger Zone
7. New Generation
8. Flowers Of Fire