След като световните супер звезди Sting & Shaggy зарадваха феновете си с новината за съвместен албум, днес стартират и предварителните поръчки на изданието в онлайн магазин MusicMall.bg.

Заглавието 44/876 е комбинация от кодовете на родните страни на двамата – Великобритания и Ямайка, а албумът е вдъхновен от любовта им към островната държава. Премиерата на 44/876 е на 20-ти април, 2018 (Анимато Мюзик/ Universal Music Group) във формати стандартно CD, супер делукс издание и винил.
Музиката на Sting е повлияна от Ямайските ритми, както по времето на The Police, така и през голяма част от соловата му кариера. Shaggy е роден и израснал в столицата на Ямайка – Кингстън и през годините трупа солиден музикален опит в денс клубовете на Бруклин и Манхатън.
Първоначално двамата изпълнители се събират, за да запишат парчето “Don’t Make Me Wait” като трибют към Карибското звучене, “белязало” музикалните им пътища. И историята завършва с цял албум – жизнерадостен, мелодичен и вдъхновяващ. Sting и Shaggy разказват за пилотното парче тук:

Don’t Make Me Wait” излезе в края на януари, 2018 г. и дебютира под #1 в престижната класация Billboard Hot 100. Заснето в Кингстън, Ямайка, видеото към “Don’t Make Me Wait” е режисирано от Gil Green (Nicki Minaj, Drake) и празнува взаимната любов на двамата изпълнители към островната държава. Гледай видеото тук:

Sting & Shaggy добавят Бразилски привкус към парчето с ремикс версията Tropkillaz remix. “Don’t Make Me Wait” (Dave Audé Rhythmic Radio Remix) и “Don’t Make Me Wait” (iLL Wayno Remix) обогатяват заразяващата песен с още денс звучене.

Днес дебютира и парчето “Morning Is Coming”, за което Sting & Shaggy разказват тук:

Новият албум 44/876 е записан в Ямайка и Ню Йорк, а в студиото Sting & Shaggy са заобиколени от редица влиятелни музиканти, сред които легендарният басист Robbie Shakespeare от бандата Sly and Robbie, денс хол сензацията Aidonia, Morgan Heritage, Branford Marsalis, Agent Sasco и дългогодишният пианист на Sting – Dominic Miller. Сред авторите на текстовете са Taranchyla, Dwayne “iLL Wayno” Shippy, Shane Hoosong, Machine Gun Funk и Patexx. Музикалните сесии отчасти са продуцирани от Sting International (продуцент и на най-големите хитове на Shaggy – “Oh, Carolina,” “Boombastic” и “It Wasn’t Me,”) и Martin Kierszenbaum, който е писал и продуцирал песни за Sting, Madonna и Lady Gaga.

Sting & Shaggy за заедно не само в студиото, но и на път. Това лято двамата таланти тръгват на европейско турне на различни исторически места и ще изпълнят най-големите си хитове и специална селекция от парчета от новия им албум. Турнето ще премине и през България с два концерта на Sting в Античен театър, Пловдив на 19-ти и 20-ти юни!

44/876 Standard Album:

1. 44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)
2. Morning Is Coming
3. Waiting For The Break Of Day
4. Gotta Get Back My Baby
5. Don’t Make Me Wait
6. Just One Lifetime
7. 22nd Street
8. Dreaming In The U.S.A.
9. Crooked Tree
10.  To Love And Be Loved
11.  Sad Trombone
12. Night Shift

44/876 Digital Deluxe Album:

1. 44/876 (ft. Morgan Heritage and Aidonia)
2. Morning Is Coming
3. Waiting For The Break Of Day
4. Gotta Get Back My Baby
5. Don’t Make Me Wait
6. Just One Lifetime
7. 22nd Street
8. Dreaming In The U.S.A.
9. Crooked Tree
10. To Love And Be Loved
11. Sad Trombone
12. Night Shift

Bonus Tracks:
13. If You Can’t Find Love
14. Love Changes Everything
15. 16 Fathoms
16. Don’t Make Me Wait (Dave Audé Rhythmic Radio Remix)