Миналата година украинското стоунър рок трио Stoned Jesus направи сензационен концерт в България, почти разпродавайки голямата зала на клуб Mixtape 5. На 27 септември групата се завръща в София с концерт по случай десетия си рожден ден и най-любимите парчета на феновете в сетлиста си. Както и песни от последния си албум “Pilgrims”, който украинците издадоха през септември 2018.

Stoned Jesus е създадена през 2009 в Киев като солов проект на китариста и вокалист Игор. През 2010 вече като трио те издават дебюта си “First Communion” и дават сериозна заявка за една от най-интересните ъндърграунд рок групи от източна Европа. ЕР-то от 2011 “Stormy Monday” ги извежда на първо европейско турне, а вторият им албум “Seven Thunders Roar” се превръща в модерна стоунър рок класик. Тук е и 13-минутният епос “I’m The Mountain” – най емблематичното парче на бандата, с над 13 милиона слушания в YouTube. Третият албум “The Harvest” повежда Stoned Jesus на най-мащабното им турне, с над 150 концерта за две години, включително в Южна Америка, а фен базата на бандата се разгръща постоянно. Това логично довежда и до договор с голям лейбъл и последният за момента албум на Stoned Jesus “Pilgrims” излиза под шапката на Napalm Records.

Тази година Stoned Jesus празнуват 10 години от създаването на групата със специално подбран сетлист от любими на публиката парчета и някои от най-силните песни от последния си албум. Те са постоянно на път, изнасят концерти в препълнени клубове и излизат на сцена с имена като My Sleeping Karma и сънародниците си Somali Yacht Club, както и участия на фестивали като Desertfest и Up In Smoke. Именно като част от празничното турне “Xth Anniversary Tour” украинската рок сензация пристига за втория си концерт в София на 27 септември, отново в клуб Mixtape 5, по покана на уебзина Rawk’n’Roll.