Brian Setzer, Lee Rocker и Slim Jim Phantom – оригиналните членове и основатели на американското рокендрол трио Stray Cats обявиха, че се събират за да запишат в стидио в Нашвил своя първи съвместен албум от 25 години.

Албумът ще бъде издаден от Surfdog Records, продуциран от Peter Collins (Rush, Bon Jovi, The Brian Setzer Orchestra) и мастериран от Vance Powell (Jack White, Chris Stapleton, Arctic Monkeys). Датата за издаване още не е ясна.

“Преди четиридесет години, трима тийнейджъри основаха малка група, за да свирят в музикален стил, който отдавна не е модерен и повечето хора никога не бяха чували за този стил, Rockabilly. Четиридесет години по-късно стоим заедно и все още получаваме същата тръпка и радост от музиката.” Brian Setzer

“Казват, че историята се повтаря и сега знам, че това е вярно. 40 години след като Брайън, Джим и аз формирахме Stray Cats, се завръщаме! Аз съм толкова развълнуван, че съм в студиото с братята си. Мога да ви кажа, че това ще бъде най-добрият албум на Stray Cats, който някога сме правили. Времето е подходящо, песните са страхотни и сме готови да правим рок” -Lee Rocker.

“Да запишем нов албум на Stray Cats през 2019 г. в Нешвил изглежда правилното действие, в точното време, на точното място и ние сме точната група! Имаме албум с нови песни, които са класически rockabilly, но звучим супер свежо, както винаги. С други думи … Stray Cats” – Slim Jim Phantom