През миналата година Brian Setzer, Lee Rocker и Slim Jim Phantom – оригиналните членове и основатели на американското рокендрол трио Stray Cats обявиха, че се събират за да запишат в стидио в Нашвил своя първи съвместен албум от 25 години.

Албумът, който носи името “40”, ще бъде издаден на 24 май от Surfdog Records, продуциран от Peter Collins (Rush, Bon Jovi, The Brian Setzer Orchestra) и мастериран от Vance Powell (Jack White, Chris Stapleton, Arctic Monkeys).

Ето първия сингъл, “Cat Fight (Over A Dog Like Me)

“Преди четиридесет години, трима тийнейджъри основаха малка група, за да свирят в музикален стил, който отдавна не е модерен и повечето хора никога не бяха чували за този стил, Rockabilly. Четиридесет години по-късно стоим заедно и все още получаваме същата тръпка и радост от музиката.” Brian Setzer

“Казват, че историята се повтаря и сега знам, че това е вярно. 40 години след като Брайън, Джим и аз формирахме Stray Cats, се завръщаме! Аз съм толкова развълнуван, че съм в студиото с братята си. Мога да ви кажа, че това ще бъде най-добрият албум на Stray Cats, който някога сме правили. Времето е подходящо, песните са страхотни и сме готови да правим рок” -Lee Rocker.

“Да запишем нов албум на Stray Cats през 2019 г. в Нешвил изглежда правилното действие, в точното време, на точното място и ние сме точната група! Имаме албум с нови песни, които са класически rockabilly, но звучим супер свежо, както винаги. С други думи … Stray Cats” – Slim Jim Phantom

Stray Cats, 40

1. “Cat Fight (Over A Dog Like Me)”
2. “Rock It Off”
3. “I’ve Got Love If You Want It”
4. “Cry Danger”
5. “I Attract Trouble”
6. “Three Time’s A Charm”
7. “That’s Messed Up”
8. “When Nothing’s Going Right”
9. “Desperado”
10. “Mean Pickin’ Mama”
11. “I’ll Be Looking Out For You”
12. “Devil Train”
13. “Cry Baby” (Live in Orange County, CA 2018) *
14. “Double Talkin’ Baby” (Live in Orange County, CA 2018) *